המלצה לדיאטה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

09/10/2009 | 09:20 | מאת: אור

שלום רב. בן 45 גובה 173 משקל 74. בריא בד"כ. מעשן עד 4 סיגריות ביום. אבקש המלצה איזה דיאטה מתאימה לי עם יש לי כולסטרול גבוה 260 וטריגליצרידים גבוה 190? במו כן אבקש חוות דעת לשימוש בכמוסות אומגה 3 .

11/10/2009 | 12:09 | מאת:

אור שלום, הכולסטרול הכללי שלך צריך להיות נמוך מ 200 (אצלך 260), הטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ 150 (אצלך 190). הטיפול הטבעי בהורדת כולסטרול הינו שמירה על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה וקבועה ונטילת תוספי תזונה טבעיים. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכול פעם. אומגה 3 הינה חומצת שומן המופקת מדגים ומסייעת להורדת הטריגליצרידים, שמירה על הלב וכלי הדם, הורדת רמות דלקת, קשב, ריכוז ועוד. אני ממליצה לך ליטול 2 כמוסות ביום עם הארוחות של תוסף תזונה הנקרא אומגה 3 "950" המכיל מינון גבוה במיוחד של חומרים פעילים. בנוסף, בהנחה ואינך נוטל תרופות, אני ממליצה לך על תוסף תזונה הנקרא גוגול ליפיד המסייע להעלות את הכולסטרול הטוב ולהוריד את הכולסטרול הרע ואת הטריגליצרידים. יש ליטול 3 טבליות ביום למשך 3 חודשים ואז לעשות בדיקת דם חוזרת. לקריאה על אומגה 3 "950": http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=423&sng=1 לקריאה על גוגול ליפיד: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=173&ArticleID=222 בריאות שלמה ושבוע מצוין, הדר