כולסטרול רע

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

02/10/2009 | 01:08 | מאת: אמיר

שלום רב, שמי אמיר בן 33 (183 ס"מ) BMI 30 כולסטרול רע הרקיע טיפה לכיוון ה- 172. אני מנסה להתמיד ולאכול מאכלים שעשויים לעזור לי להתמודד עם הבעייה הזו. האם לאכול 2 שיני שום יום יום (או לפחות 5 פעמים בשבוע) לא יכולים לגרום לבעיות אחרות? אני יודע שגם ממאכלים בריאים, אם אוכלים יותר מידי, יתכן ויצוצו בעיות אחרות. תודה רבה ! אמיר

04/10/2009 | 14:59 | מאת:

אמיר שלום, הכולסטרול הרע (LDL) בדמך אכן גבוה ועומד על 172 כאשר אופטימלי הוא צריך להיות נמוך מ 100. כמו כן, גם ה BMI שלך גבוה – 30 כאשר BMI תקין הינו 18.5-24.9. אין כל בעיה לאכול 2 שיני שום ביום באופן קבוע וזה אפילו מומלץ. השום הוא נוגד חמצון רב עצמה בעל פעילות נוגדת דלקת. הוא יעיל לאיזון לחץ הדם, הפחתת רמות של גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים ומסייע בהעלאת הכולסטרול הטוב. בנוסף מונע השום הצמדות של טסיות דם, מעודד פירוק קרישי דם – שומר על זרימת דם תקינה ובזכות פעילותו כחומר אנטיביוטי טבעי מחזק את מערכת החיסון. החומר הפעיל בשום (Allicin) האחראי לתכונותיו המיוחדות , משתחרר כאשר חותכים או מועכים את השום.. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. אשמח להשיב על כל שאלה נוספת, בריאות שלמה וחג שמח, הדר