מה זה Q10 ואיך זה משפיע על הגוף שלי ?

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

26/12/2008 | 00:04 | מאת: שלומי

שלום, רציתי לדעת מה זה Q10 ואיך זה משפיע על הגוף שלי ? תודה. אלי.

28/12/2008 | 12:17 | מאת:

אלי שלום, קואנזים Q10 הוא נוגד חמצון רב עוצמה הנמצא בכל תאי הגוף ובעיקר בתאי שריר הלב ומשתתף בתהליך ייצור האנרגיה בתוך התאים והשרירים ועל כן עוזר במצבי עייפות, תשישות וכאבי שרירים, שומר על שריר הלב ועל איזון לחץ הדם, מונע ומטפל בדלקות חניכיים ומגרנות. רמות הקואנזים Q10 בגוף יורדות משתי סיבות עיקריות: 1. גיל – ככל שמתבגרים הרמה יורדת. 2. כתוצאה מנטילת תרופות ממשפחת הסטטינים אשר מפחיתות את ייצור הכולסטרול בכבד אך בד בבד פוגעות גם בייצור קואנזים Q10. קואנזים Q10 נמצא במזון בעיקר בלב בקר, סרדינים, אנשובי, מקרל, סלמון, ברוקולי, תרד ואגוזים אך ספיגתו מהמזון הינה פחות מ10% ולכן יש להשלימו דרך נטילת תוסף תזונה. קיימים בשוק מגוון מוצרים של קואנזים Q10 הנבדלים זה מזה במינוניהם (נע בין 30 מ"ג – 400 מ"ג), סוג הכמוסה או הפורמליזציה ורמות הספיגה: ישנן כמוסות רכות (Softgel) , כמוסות צמחיות, וישנוNutri Nano שזה Q10 המיוצר בטכנולוגיה מיוחדת הנספגת בצורה הטובה ביותר. לקריאה נרחבת יותר על קואנזים Q10 : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=817 אשמח לתת לך ייעוץ אישי יותר, אתה מוזמן לשתף אותי האם אתה נוטל תרופות כלשהן, האם סובל מכולסטרול גבוה או מבעיה בריאותית אחרת, גילך וכו'. הרבה בריאות ושבוע מצוין, הדר :-)