קולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

16/07/2009 | 18:38 | מאת: ריקרדוס

שלום לכם אני בגיל 64 ובדרך כללמרגיש טוב עושה ספורט 4פעמים בשבועה. לא מזמן התחלתי לעשות בדיקות קולסטרולץ glucose94 70.0-100.0 cholesterol227.9 110.0-200.0 trglycerides62 0.0150.0 cholesterol-hdl 52 40.0 120.0 cholesterol-ldl calc163.2 40.0-130.0 non-hdl_cholesterol176 מצבי סביר? ממה צריך לדאוג?? תודה מראש ריקרדוס

19/07/2009 | 16:36 | מאת:

ריקרדוס שלום, אני שמחה לשמוע שאתה מרגיש טוב ומקפיד על פעילות גופנית. ערכי הכולסטרול בדמך מעט גבוהים. הכולסטרול הכללי צריך להיות נמוך מ 200 (אצלך 227), הכולסטרול הרע צריך להיות נמוך מ 100 (אצלך 163.2), הכולסטרול הטוב צריך להיות גבוה מ60 (אצלך 52). הטריגליצרידים שלך בערכים מצוינים, צרכים להיות נמוכים מ150 (אצלך 62). היחס בין הכולסטרול הכללי לכולסטרול הטוב צריל להיות נמוך מ3.7 (אצלך 4.3). בטיפול הטבעי בהורדת שומני הדם חשוב לשמור על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית קבועה ונטילת תוספי תזונה טבעיים. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. כפי שאתה כבר עושה, מומלצת פעילות אירובית (למשל הליכה מהירה, ריצה ועוד) 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכול פעם. בהנחה ואינך נוטל תרופות אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה שנקרא גוגול ליפיד המסייע להוריד את הכולסטרול הרע ולהעלות את הכולסטרול הטוב. יש ליטול 3 טבליות ביום עם הארוחות. לקריאה על גוגול ליפיד: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=173&ArticleID=222&sng=1 הרבה בריאות, הדר