כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

09/08/2012 | 14:46 | מאת: vivi_a

שלום שמי ויוי, בת 22 בריאה אך כבר תקופה כ8 חודשים סובלת מכולסטרול גבוה מה שבהחלט לא מתאים לאורך חיים שאני מנהלת, אני אוכלת בריא ומסודר לא אוכלת שטויות ומשתדלת להיות פעילה. רופאת המשפחה שלי אמרה לי כי אין בכוונתה לתת לי טיפול תרופתי בגיל כזה (האמת אני גם לא רוצה), אך מנגד היא אומרת לי שאין מה לעשות כי זה גנטי (אמא סובלת מכולסטרול גבוה ומטפלת בזה). אני מאוד מפחדת להשאיר את המצב כמו שהוא ולא לטפל בזה כל עוד זה אפשרי ובהישג ידי. קיבלתי המלצה מהרוקח לקחת נוסטרול, זה מומלץ?מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב? חשוב לי לציין כי אסור לי לרדת במשקל כי אני רזונת ונמוכה ומעבר לכך כפי שציינתי בהתחלה אני בהחלט מנהלת אורח חיים בריא בתזונה שלי. להלן פירוט הבדיקות: CHOLESTEROL - 269 TRIGLYCERIDES - 181 CHOLESTEROL- HDL - 110 CHOLESTEROL-LDL - 122 תודה על כל עזרה אפשרית!

12/08/2012 | 10:47 | מאת:

שלום רב לגבי ערכי הכולסטרול: נכון שהם לא הכי נמוכים אבל שימי לב שהכולסטרול הטוב שלך פנטסטי - HDL- 110 זה מדד מעולה,זהו חלקיק שלוקח את הכולסטרול מזרם הדם ומחזיר אותו לכבד ושם הקומפלקס שנוצר מפורק לכולסטרול נקי וליפו-פרוטאין. ממרכיבים אלו נוצרים קומפלקסים חדשים שמועברים בעת הצורך לאברי המטרה. לסיכום לגבי הכולסטרול הטוב - המדד שלו טוב והוא מגן עלייך מפני הכולסטרול הרע. לגבי ערכי ה-LDL הם תקינים,הערך העליון הוא :בין 130 ועד 160 בהתאם לגורמי סיכון(גיל,,השמנה,עישון,קרוב משפחה עם מחלת לב). אם אין גורמי סיכון אז עד 160 הוא ערך תקין. ולכן אין צורך להכנס ללחץ רמות הכולסטרול שלך תקינים . כיוון שציינת שהכולסטרול הוא תורשתי במשך השנים הוא עלול להמשיך לעלות ואז תיווצר בעיה. עדיף למנוע מצב זה על ידי ניקוי כבד 1 לשנה . ניקוי כבד מתבצע במשך חודש בתקופה זו מומלץ וחשוב ליטול תוסף שנקרא הרבל דטו :הוא מנקה את הכבד,מאזן רמות כולסטרול,משקם אותו.2 ביום אחרי המזון - http://www.solgar.co.il/?CategoryID=174&ArticleID=228 כמו כן בעט ניקוי כבד התזונה צריכה להיות מוקפדת יותר מהרגיל הנה כמה הדגשים: מומלץ לכלול בשינוי תזונתי זה אכילת פירות וירקות שהינם עשירים בסיבים הסופחים רעלים במערכת העיכול ובנוגדי חמצון כביופלבנואידים, השומרים על יכולתו של הכבד לטהר את הגוף. בנוסף, מומלץ לכלול בתהליך הניקוי אכילת דגנים מלאים וקטניות ולהרבות במיוחד באכילת מזון עתיר סיבים מסיסים במים כמו סיבי פסיליום או שיבולת שועל. סיבים אלו סופחים חומרים מזיקים ממערכת העיכול, מונעים את ספיגתם מחדש ומפחיתים את העומס על הכבד. יש להקפיד על שתיית כמות רבה של מים על מנת לתמוך בתהליך הניקוי וכן על ביצוע פעילות גופנית, המעודדת הפרשת רעלים מהגוף. רצוי להמעיט באכילת מזונות מהחי כגון ביצים, גבינות או בשר. הימנעות ממזונות אלה מפחיתה את הנזקים לגוף בכלל ולכבד בפרט. כמו כן יש להימנע משימוש במלח ובתבלינים (לפחות בשבוע הראשון לניקוי), מסוכר לבן וממוצריו, מלחם לבן וממוצריו, ממשקאות מוגזים, מממתקים ומעוגות. בתקופת ניקוי מומלץ להוריד הילוך ולהיות כמה שפחות בסטרס. התקופה המומלצת ביותר לניקוי היא :אביב. ברכת בריאות שלמה קריסטינה יעקובלב נטורופתית