CHIA SEEDS - גרעיני צ'יה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

02/07/2012 | 09:41 | מאת: יוסי סטרוגנו

אני ואשתי התחלנו לצרוך גרעיני צ'יה לבנים ושחורים (2 כפיות ליום)אנו צורכים כבר 3 שנים לפיטור להורדת כולסטרול (אני 20מ"ג ואשתי 40 מ"ג) כמו כן לפני שבועיים אשתי החלה עם התרופה החדשה לבלוטת התריס. השאלה : האם כיום - כאשר רמות הכולסטרול שלנו מעולים, יש מקום עם הצ'יה להפסיק לצרוך לפיטור ו euthyrox 50 (רק אשתי), או להפסיק רק את הלפיטור, ולבדוק עוד 3 חודשים בדיקות דם - כולסטרול לשנינו ולאשתי תפקוד הבלוטה. בברכה יוסי סטרוגנו.

02/07/2012 | 16:49 | מאת:

שלום רב כמה מילים על צ'יה : זרעי צ'יה ידועים כי מכילים כמות גבוהה במיוחד של חומצות שומן חיוניות ובעיקר את חומצת השומן אומגה 3 מבין כל המקורות הצמחיים לאומגה 3, זרעי הצי'ה מוכרים כמקור העשיר ביותר לאומגה 3. שימושים עיקריים:שיפור בריאות הלב,שיפור החשיבה והזכרון,סילוק רעלים,הורדת פרופיל שומנים בדם,נוגד דלקת ועוד... ההמלצה שלי היא לא להפסיק את התרופות בבת אחת אלה להוריד מינונים בהדרגה(עדיף עם פיקוח רפואי).כיוון שהפסקה פתאומית של התרופות תגרום לעליה דרסתית ברמות השומנים.כרגע אתם מאוזנים לכן צריך לעשות את השינויים בהדרגה. לגבי בלוטת התריס:אין הוכחות מחקריות כי צ'יה יכול לאזן את תת פעילות בלוטת התריס .בהקשר זה הוא ממזער את תופעות הלואי של בלוטת התריס כגון:עייפות ותשישות,נשירת שיער,בעיות עור ועוד.. ולכן אני לא ממליצה להפסיק את euthyrox 50. ברכת בריאות שלמה קריסטינה יעקובלב

02/07/2012 | 20:38 | מאת: מבקר

בזרעי פשתן יש 20% יותר אומגה-3 (ALA ) מאשר בזרעי צ'יא