שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

02/07/2012 | 02:09 | מאת: יולי

אני רוצה לשתות מיץ גת חבשי לסיוע בדיכוי תיאבון ותהליך הרזיה , ויש לי רמת כולסטרול גבוהה בדם- על פי תוצאות בדיקות דם אחרונות. האם יש עם זה בעיה ?

02/07/2012 | 11:04 | מאת:

שלום רב כמה מילים על הגת : צמח הגת מגיע אלינו מאפריקה ולעיסת עליו נחשבת כפעילות חברתית מקובלת בחלק ממדינות ערב. החומר הפעיל בצמח, קתינון, נמצא בעלים הצעירים והמרים וקיימות בו תכונות המשפיעות על מערכת העצבים, מערכת הלב וכלי הדם, דבר שגורם לעלייה בלחץ הדם ולדופק מואץ. התומכים בשימוש בצמח מספרים כי הוא עוזר לירידה במשקל ולשיפור האון וכושר הריכוז. המתנגדים טוענים כי צריכת גת גורמת להזיות, מעלה את הסיכוי להתקף לב ויוצרת קשיי נשימה. הקתינון (החומר הפעיל שבצמח) יכול להיות בעל השפעות שליליות על מספר מערכות בגוף האדם. כיוון שהחומר יכול לכווץ את כלי הדם, הדבר גורם בין היתר לחוסר תיאבון, אבל מעבר לכך יכולות להיות השפעות לוואי שליליות על כלי הדם והלב. לפי ידיעתי הגת לא משפיע על רמות כולסטרול אבל כפי שציינתי אינו מומלץ לאנשים שיש להם בעיות לב וכלי דם .כולסטרול נוטה לשקוע בכלי דם וביחד עם כיווץ כלי דם (כתוצאה מהצמח)יכול ליצור סיכון של התקף לב וחוסר זרימת דם לאברים. אני ממליצה לך לבחור בדרך בריאה יותר ולשמור על תזונה נכונה ומאוזנת ,לשתות הרבה מים, לעשות פעילות גופנית . ניתן להעזר בתוספי תזונה התורמים לתחושת שובע וחילוף חומרים מהיר יותר כגון :כרום פיקולינאט -מונע תשוקה למתוק. סיבי אשכוליות -מגביר חילוף חומרים ,שורף שומנים ומגביר תחושת שובע. בברכה קריסטינה יעקובלב נטורופתית

02/07/2012 | 13:28 | מאת: יולי