האם ניתן להוריד כולסטרול ללא כדורים?

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

03/06/2012 | 09:59 | מאת: טלי

שלום רב הכולסטרול שלי במגמת עלייה, התוצאות האחרונות הינן: LDL - 151.2 HDL - 71.3 Non-HDL Cholesterol - 163 Cholesterol - 235 59-טריגליצרין הרופא רצה לרשום לי טיפול תרופתי ואני סירבתי. מה דעתך? האם ניתן לתקן באמצעות תזונה? מה לגבי שימוש בניאצין שראיתי שאתם כותבים עליו? תודה מראש מקרב לב על ההתייחסות

04/06/2012 | 10:42 | מאת:

שלום רב טלי לדעתי ניתן לנסות לאזן את הכולסטרול באופן טבעי על ידי מספר שינויים: 1)פעילות גופנית סדירה לפחות 4 פעמים בשבוע, שעה ביום. 2)שינוי תזונתי- הוספה של סיבים תזונתיים(למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם),ירקות- כמה שיותר פירות -במתינות, קטניות ,דגנים מלאים בלבד, דגי ים צפוני כמו:סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט . אכילת אגוזי מלך,זרעי פשתן טחונים,אגוגי ברזיל (מהאגוזים חופן ביום ). מומלץ להוריד מזונות מתועשים ומעובדים ,מזונות המכילים שומן רווי כגון:אברים פנימים,חמאה,מרגרינה,גבינות שמנות,ממתקים,חטיפים,מזונות מטוגנים. לשתות כמה שיותר מים במיוחד בקיץ. לפחות 8-10 כוסות. להפחית בשתיה מתוקה ומוגזת. התוספים המומלצים הם :כמו ציינת- הניאצין NFN - אחרי המזון 3 ביום (במידה ואין לך תרופות או מחלות אחרות -לא ציינת ) אני ממליצה על תוסף נוסף והוא:אומגה 3 - 950 לקחת 1 ביום אחרי המזון. אומגה 3 שומרת על קרומי התא,מאזנת רמות שומנים,מפחיתה סיכון למחלות לב וקרישיות יתר. מספר מילים לגבי הערכים שלך : כמובן שהכולסטרול הכללי והרע קצת יותר גבוהים מהנורמה אבל גם הכולסטרול הטוב לא נמוך ערכים אלא מצביעים על יחסים תקינים בין הכולסטרול הרע לטוב.הכולסטרול הטוב מגן בפני חימצון ושקיעה של הכולסטרול הרע ולכן לדעתי המצב שלך בהחלט מאפשר לנסות ולאזן את הערכים בדרך הטבעית והבריאה לגופך. מאחלת לך בריאות שלמה . קריסטינה יעקובלב נטורופתית