אומגה 3

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

21/05/2012 | 00:34 | מאת: אור

שלום, לאחרונה שמעתי שיש אומגה על בסיס צמחי [בנוסף לסוג המוכר שהוא כמובן על בסיס שמן דגים]. מי מהשניים יותר אפקטיבי? תוך כמה זמן ניתן לראות שיפור בבדיקות הדם? תודה, אור

21/05/2012 | 09:28 | מאת:

שלום רב אור לגבי סוגי האומגה: ישנם 2 סוגי אומגה 3 מסוג צמחי. 1)שמן ציה -מרווה היספנית 2)שמן זרעי פשתה שמנים אלא מכילים את האומגה בתצורה צמחית (ALA) לעומת DHA ו- EPA שמכיל הדגים. ההבדל בינהם הוא שכאשר אנו לוקחים אומגה צמחי הגוף צריך להשקיע אנרגיה ,ויטמינים ומירלים כדי להטמיע אותו בגוף. לעומת זאת הDHA ו -EPA שההטמעה היא אוטומטית. לכן כשמדובר באנשים חולים או קשישים אני מעדיפה להמליץ על אומגה 3 מדגים .בילדים או אנשים בריאים אין בעיה לקחת אומגה צמחי הגוף יודע להשתמש בו. לגבי תוצאות בדיקות הדם:בדרך כלל התוצאה הכי מושפעת היא הטריגליצרידים. בערך כחודשיים-שלוש לאחר נטילת המוצר(תלוי כמובן גם במינון שלוקחים). ועוד דבר שמשפיע הוא כמובן התזונה. אשמח לענות על כל שאלה נוספת קריסטינה יעקובלב נטורופתית