קקאו וטריגליצרידים
דיון מתוך פורום כולסטרול ותוספי תזונה
שלום, האם למי שסובל מטריגליצרידים גבוהים מותר לשתות אבקת קקאו מומסת בחלב דל שומן, ללא תוספת סוכר? תודה.
שלום רב רון הרכיב הפעיל העיקרי בקקאו הוא האלקלואיד תאוברומין. פעולת התאוברומין דומה לזו של הקפאין אולם השפעתה על מערכת העצבים חלשה יותר. הקקאו עשיר בפוליפנולים, נוגדי-חמצון רבי עוצמה, בקקאו פי 2 נוגדי חמצון בהשוואה ליין אדום, פי 3 בהשוואה לתה ירוק ופי 5 בהשוואה לקפה שחור. התועלת הבריאותית הגבוהה ביותר של צריכת קקאו היא באמצעות משקה. לגבי השפעת הקקאו על פרופיל השומנים בדם,צריך לבדוק את תכולת האבקה שבה אתה משתמש: האם יש בפנים סוכר או שומן שמוסף לאבקה? באם כן אז מומלץ להגביל את השימוש במצב של טריגליצרידים גבוהים.
בהמשך לתשובה לגבי קקאו וטריגליצרידים הטיפול המומלץ לטריגליצרידים הוא:להוריד מהתזונה סוכר לבן,קמח לבן,מזון מעובד ומתועש. להוסיף לתזונה סיבים ,קמח מלא ,ירקות,דגי ים צפונים. התוסף שאני ממליצה הוא :אומגה 3 של 950 סולגאר 2 ביום עם האוכל. בברכה קריסטינה יעקובלב נטורופתית.