קקאו וטריגליצרידים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

31/03/2012 | 23:49 | מאת: רון

שלום, האם למי שסובל מטריגליצרידים גבוהים מותר לשתות אבקת קקאו מומסת בחלב דל שומן, ללא תוספת סוכר? תודה.

01/04/2012 | 10:19 | מאת:

שלום רב רון הרכיב הפעיל העיקרי בקקאו הוא האלקלואיד תאוברומין. פעולת התאוברומין דומה לזו של הקפאין אולם השפעתה על מערכת העצבים חלשה יותר. הקקאו עשיר בפוליפנולים, נוגדי-חמצון רבי עוצמה, בקקאו פי 2 נוגדי חמצון בהשוואה ליין אדום, פי 3 בהשוואה לתה ירוק ופי 5 בהשוואה לקפה שחור. התועלת הבריאותית הגבוהה ביותר של צריכת קקאו היא באמצעות משקה. לגבי השפעת הקקאו על פרופיל השומנים בדם,צריך לבדוק את תכולת האבקה שבה אתה משתמש: האם יש בפנים סוכר או שומן שמוסף לאבקה? באם כן אז מומלץ להגביל את השימוש במצב של טריגליצרידים גבוהים.

01/04/2012 | 10:27 | מאת:

בהמשך לתשובה לגבי קקאו וטריגליצרידים הטיפול המומלץ לטריגליצרידים הוא:להוריד מהתזונה סוכר לבן,קמח לבן,מזון מעובד ומתועש. להוסיף לתזונה סיבים ,קמח מלא ,ירקות,דגי ים צפונים. התוסף שאני ממליצה הוא :אומגה 3 של 950 סולגאר 2 ביום עם האוכל. בברכה קריסטינה יעקובלב נטורופתית.