מחכה לתשובתך..

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

27/02/2012 | 18:38 | מאת: גלית

שלום רב. על פי בדיקת הדם שלי הכולסטרול הכללי שלי הוא 265. ה-hdl שלי 105, וה- ldl שלי 147.6 , וה-non 160, הטריגליצרידים 105.שאלתי היא האם זה מצריך לקחת כדורים , למרות שהרופאה רצתה לתת לי כבר לפני שנה... אני בת 39 רזה ושומרת על תזונה כמקובל בד"כ... בתודה מראש על תשובתך... רציתי לשאול גם האם שהכולסטרול הטוב גבוה בכל זאת צריך לטפל עם כדורים??

28/02/2012 | 10:25 | מאת:

שלום גלית לגבי ערכי הכולסטרול והטריגליצרידים: הכולסטרול הרע צריך להיות סביבות ה-100 (אצלך 147.6), הכולסטרול הטוב צריך להיות גבוה מ 60 (אצלך 105) , הטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ 150 (אצלך 105) כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ 200 (אצלך 265). כמו כן בודקים גם את היחסים בין סוגי הכולסטרול .למשל היחס בין הכולסטרול הכללי ל-HDL צריך להיות נמוך מ 3.7 (אצלך 2.5) ואת היחס בין LDL ל- HDL שצריך להיות נמוך מ 3 (אצלך 1.4). לסיכום:למרות שהערכים של הכולסטרול הכללי והרע גבוהים מהנורמה במקצת,היחסים בינהם מצויינים ופרמטר זה מוריד סיכון לשקיעת הכולסטרול ומחלות לב. הטריגליצרידים תקינים. המלצות תזונתיות לשמירה על הכולסטרול תקין :מזונות עשירים בסיבים תזונתיים(לחם מלא,אורז מלא,שיבולת שועל,פירות וירקות עם קליפה).מומלץ להעשיר את התזונה בדגי ים צפוני(סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט)+זרעי פשתן ואגוזי מלך. מומלץ להמעיט באכילת מזונות מעובדים המכילים שומנים רווים,סוכר פשוט ופחמימה ריקה. לאיזון הכולסטרול הרע אני ממליצה את המוצר שנקרא ליטרופ- עוזר בניקוי כלי דם, מנקה את הכבד ומאזן את הכולסטרול. http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=398&sng=1 מומלצת גם תוספת של אומגה 3 -700 מאזן את השומנים ושומר על גמישות כלי הדם. http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=422 לדעתי ניתן לטפל בכולסטרול בעזרת תזונה נכונה והתוספים שהמלצתי. ולעשות כל חצי שנה בדיקות דם. בריאות שלמה קריסטינה יעקובלב נטורופתית