כולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

02/01/2012 | 10:47 | מאת: אלונה

שלום רציתי לשאול אותי אם את מכירה כמוסות תה ירוק שנאמר לי שיכול לעזור לכולסטרול גבוה למי הוא מתאים?

03/01/2012 | 11:58 | מאת:

שלום רב, צמח התה הירוק, הגדל במזרח הרחוק, עשיר במיוחד בפוליפנולים – חומרים בעלי פוטנציאל אנטי-סרטני ונוגדי חמצון חזקים במיוחד. הרכיב הפעיל בתה הירוק, EGCG (Epigallocatechin gallate), הדומה בהרכבו הכימי למרכיבים מיין אדום ומירקות ממשפחת המצליבים, ידוע כרכיב הפועל להרס תאים סרטניים. מחקרים אשר בדקו את פעילות רכיבי התה הירוק מדברים לא רק על השפעתם הישירה של רכיבים אלה על התאים הסרטניים, אלא גם על תרומתם למניעת היווצרות חומרים מסרטנים ומוטציות גנטיות כתוצאה מעישון. כמו כן צריכה יומיומית של תמצית תה ירוק תורמת להפחתת ערכי הכולסטרול הרע – LDL ומונעת את חמצונו. תה ירוק אינו מומלץ לאנשים הסובלים מרגישות לקפאין וסובלים מעלייה לחץ הדם בעקבות שתיית משקאות המכילים קפאין. לחברת סולגאר ישנו תוסף של תמצית תקנית תה ירוק. הנחיות: 1-2 כמוסות ביום, עם הארוחה. למידע נוסף בנושא טיפול בכולסטרול בעזרת תוספי תזונה: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=303 אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, עדי ישראל סולגאר-סופהרב