בדיקות דם אחרונות

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

09/11/2011 | 11:34 | מאת: נורית

אני בת 41, בבדיקות דם התגלה כולסטרול גבוה: 227 LDL-152 HDL - 59 NON HDL - 169 TRIGLYCERIDES - 83 האם זה כבר מצב מסוכן, או שתזונה ופעילות ספורטיבית יכולים לאזן את הכולסטרול? תודה ושבוע טוב.

10/11/2011 | 10:47 | מאת:

נורית שלום רב, הכולסטרול הרע (LDL) צריך להיות נמוך מ-160, מומלץ נמוך מ-130( אצלך 152) הכולסטרול הטוב (HDL) צריך להיות גבוה מ-40 , מומלץ מעל 60 (אצלך 59) , הטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ- 150(אצלך 83) , כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ-200 אצלך (227). כלומר, רמת הכולסטרול שלך אמנם מעט גבוהה אבל בסך הכל הערכים המרכיבים את רמת הכולסטרול תקינים, למעט רמת גבוהה מעט של כולסטרול רע. המקור לכולסטרול נובע הן מייצור עצמי של תאי הכבד המהווה 70% מכמות הכולסטרול בגוף והן כולסטרול שמקורו בתזונה המהווה 30% מכמות הכולסטרול. אחד מהגורמים המרכזיים לרמות כולסטרול גבוהות הוא הגורם התורשתי שבו יש לגוף נטייה לייצור עודף של כולסטרול .ייתכן ולך יש נטייה גנטית –משפחתית לכולסטרול גבוה . לרמה גבוהה של כולסטרול יש גורמים נוספים שונים כגון : תזונה לקויה העתירה בשומנים רוויים ופחמימות מעובדות, מתח נפשי, היעדר פעילות גופנית, נטילת תרופות ועוד. האם יש גורם תורשתי לכולסטרול גבוה אצלך במשפחה (לאחד ההורים)? האם את נוטלת תרופות מסוימות כמו גלולות למניעת הריון? אני בהחלט ממליצה לך לנקוט בתזונה נכונה ופעילות ספורטיבית על מנת לאזן את רמת הכולסטרול ובמידת הצורך להיעזר בתוספי תזונה מתאימים. תזונה המסייעת להורדת כולסטרול וסוכר כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו כבד, כליות, טחול או לב. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה או ריצה, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. בצעי בדיקות דם חוזרות לאחר 3-6 חודשים ובדקי את השינוי. לקריאה נוספת בנושא כולסטרול ותוספי תזונה: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=303 אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה ובהצלחה, עדי ישראל

10/11/2011 | 12:04 | מאת: נורית

עדי שלום, אני מודה לך על התשובה המפורטת והמקצועית. המשך יום טוב, נורית