בדיקות

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

15/09/2011 | 20:23 | מאת: יוסי

בן 55 בריא .בדיקות אחרונות.HDL38 /LDL 126/כולסטרול 182.שומנים בדם 88.מה אפשר לעשות לנסות להעלות את הכולסטרול הטוב.או שלא צריך לעשות שום דבר.לוקח ויטמין ס וגם קומבלס ב.וגם אומגמה לא אוכל בשר ועוף.רק שמן זית לחם שיפון הכל מלא .תודה

15/09/2011 | 20:26 | מאת: יוסי

.(126 LDL) (38 HDL) כולסטרול כללי 182 שומנים 88

18/09/2011 | 13:16 | מאת:

יוסי שלום , הכולסטרול הרע (LDL) צריך להיות נמוך מ-160, מומלץ נמוך מ-130( אצלך 126) הכולסטרול הטוב (HDL) צריך להיות גבוה מ-40 , מומלץ מעל 60 (אצלך 38) , הטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ- 150(ˆאצלך 88) ,כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ-200 אצלך (182). מכאן שערכי הכולסטרול שלך תקינים , אך כמו שציינת עלייך לנסות להעלות את הכולסטרול הטוב על מנת שהיחסים בין הכולסטרול הטוב והרע יתאזנו . הגורמים לרמות נמוכות של HDL הינם : עישון, מיעוט פעילות גופנית, עודף משקל או השמנת יתר, עודף טריגליצרידים, צריכת פחמימות יומית גבוהה, סכרת, גורמים גנטיים ועוד. לכן,שינויים התנהגותיים כגון פעילות גופנית ותזונה הם הדרך היעילה ביותר להגיע לרמות מוגברות שלו. על מנת להעלות את הכולסטרול הטוב עליך לבצע פעילות גופנית אירובית. פעילות גופנית, נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה או ריצה, 4-5 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. פחמימות במזון יכולות להשפיע על רמת HDL. מזון המספק כמויות גדולות של פחמימות הנספגות במהירות (מזון בעל מדד גליקמי גבוה כגון לחם לבן, דברי מתיקה, מזונות המכילים סוכרים פשוטים), ומתפרקות מהר ליחידות חד סוכר כגלוקוזה, מביאים להפחתה ברמת HDL, ולעומתם פחמימות הנספגות לאיטן (מדד גליקמי נמוך כגון לחם מלא, פחמימות מורכבות) אינן מדכאות את רמת HDL. כמו כן , על מנת לשפר את רמת הכולסטרול הטוב אני ממליצה לך על נטילת NFN 200 מ"ג של סופהרב, זהו ניאצין ללא תופעות בעירה המסייע להוריד את הכולסטרול הרע ולהעלות את הכולסטרול הטוב. מחקרים מראים שניאצין יעיל בטיפול ברמות גבוהות של כולסטרול בזכות יכולתו להפחית ייצור של כולסטרול בכבד. ראוי לציין כי הניאצין משמש כיום כתרופה להורדת כולסטרול וטריגליצרידים בדם . יש ליטול 2 כמוסות ביום, עם הארוחות. לקריאה על NFN : http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש

18/09/2011 | 16:00 | מאת: יוסי

לא אוכל קמח לבן ולא פחמימות פשוטות רק שמן זית .כמעט בלי סוכר ואם כן סוכר קנים לא שתיה חריפה ולא בשר לא עוף .שומר מאוד לחם רק שיפון עם מחצת.לוקח אומגה כל יום גם סי וגם בי .וגם די. ניאצין לא לוקח.רוצה להוריד עוד את הכולסטרול