שומנים בדם

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

29/12/2008 | 20:03 | מאת: קרן

שלום רב, אני בת 30 ומשתמשת במדבקות אוורה עם מינון נמוך של הורמונים עקב רמת שומנים גבוהה בדם. לאחרונה עשיתי בדיקת דם: כולסטרול כללי 241, HDL 71, LDL 138, טריגליצרידים 157. הערכים די גבוהים. האם להמשיך עם המדבקות? אין לי בן זוג קבוע ואני יכולה לעבור לאמצעי מניעה אחר כגון קונדום בלבד אך ההורמונים יעילים עבורי לשם איזון הורמונלי (בעבר סבלתי מאקנה). האם יש לכך פיתרון תזונתי?

30/12/2008 | 17:05 | מאת:

קרן שלום, תזונה נכונה משמעותית ביותר לסובלים מרמות שומנים וכולסטרול גבוהות.משום כך חשוב להקפיד על תזונה העשירה בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם) ולהימנע משומנים מן החי (למשל כבד). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט),לבצע פעילות גופנית באופן סדיר ולשתות הרבה מים. כהשלמה תזונתית אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה שנקרא LIPOTROPIC FACTOR המסייע להורדת כולסטרול וטריגליצרידים. פורמולה זו מגבירה את מסיסות השומנים בדם ועוזרת בסילוקם מהגוף. מומלץ ליטול 3 טבליות ביום, עם הארוחות. בנוסף, חשוב שתדעי שנטילת הורמונים גורמת לחסרים תזונתיים במיוחד של ויטמיני B. ויטמינים אלו חיוניים לשמירה על בריאות תקינה וגם יכולים לעזור בטיפול באקנה ולכן מאוד חשוב להשלים אותם על ידי תוסף תזונה. אני ממליצה לך לקחת באופן קבוע תוסף הנקרא B קומפלקס. יש לקחת כמוסה אחת ביום, עם הארוחה. באם לא סבלת בעבר מרמות גבוהות של כולסטרול ואין במשפחתך נטייה תורשתית לרמות גבוהות ייתכן בהחלט כי רמות הכולסטרול בדמך עלו כתוצאה משימוש במדבקה. עם זאת לגבי ההחלטה איזה אמצעי מניעה הוא הטוב ביותר עבורך כדאי שתיוועצי ברופא הנשים שלך. לקריאה נרחבת על LIPOTROPIC FACTOR : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=398&sng=1 לקריאה נרחבת על קומפלקס B : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=236&ArticleID=362 המון בריאות והמשך יום מקסים, הדר