כולסטרול גבוהה כבר 5 שנים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

30/08/2011 | 02:34 | מאת: דימה

שלום איילת. אני בן 26, עוסק בספורט רוב החיים באופן די קבוע ועדיין החל מ2007 כל בדיקת דם שאני עושה יוצא לי כולסטרול ממש גבוהה... בבדיקת דם האחרונה יצא לי cholesterol 235, hdl 39, ldl 178, non ldl 197 אני די מודאג מזה שנראה שיש לי בעיה אמיתית עם כוסטרול מגיל צעיר... מה אני יכול לעשות כדי לפתור את העניין הזה? המון תודה מראש :)

30/08/2011 | 02:36 | מאת: דימה

רק רציתי לציין שיש לי מבנה גוף די רגיל... 188 סמ 84 קילו.. ממה שאני יודע בערך 18-19 אחוזי שומן..

30/08/2011 | 13:03 | מאת:

דימה שלום , המקור לכולסטרול נובע הן מייצור עצמי של תאי הכבד המהווה 70% מכמות הכולסטרול בגוף והן כולסטרול שמקורו בתזונה המהווה 30% מכמות הכולסטרול. אחד מהגורמים המרכזיים לרמות כולסטרול גבוהות הוא הגורם התורשתי שבו יש לגוף נטייה לייצור עודף של כולסטרול .ייתכן ולך יש נטייה גנטית –משפחתית לכולסטרול גבוה . הכולסטרול הרע (LDL) צריך להיות נמוך מ-160, מומלץ נמוך מ-130 (אצלך 178), הכולסטרול הטוב (HDL) צריך להיות גבוה מ-45 רצויי מעל ל- 60 (אצלך 39) , הטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ- 150(אצלך על פי חישוב 90) ,כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ-200 (אצלך235). מכאן שערכי הכולסטרול שלך גבוהים במעט, אך אני מאמינה כי בעזרת טיפול טבעי הכולל פעילות גופנית קבועה כפי שהינך עושה, תזונה נכונה ושילוב של תוספי ערכי הכולסטרול ירדו . התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה הנקרא NFN200, של חברת סופהרב. זהו ויטמין B3/ ניאצין, המסייע להוריד את הכולסטרול הרע ולהעלות את הכולסטרול הטוב. מחקרים מראים שניאצין יעיל בטיפול ברמות גבוהות של כולסטרול בזכות יכולתו להפחית ייצור של כולסטרול בכבד. הנחיות שימוש: 3 טבליות ביום, עם הארוחות. לקריאה על NFN 200: http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191 בנוסף ,אני ממליצה לך על פורמולה בשם ליטרופ המשלבת כולין, אינוזיטול ומתיונין בריכוזים גבוהים ופועלת להפחתת רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים בדם. בנוסף, ליטרופ מונע היווצרות משקעי שומנים על דופנות העורקים, הכבד ורקמות נוספות – על ידי הגברת מסיסות הכולסטרול. הנחיות: 2 טבליות ביום, עם הארוחות. http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=398&sng=1 הקפד על נטילת התוספים למשך 3 חודשים ועשה בדיקת דם חוזרת . אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש

30/08/2011 | 23:19 | מאת: ניצן

אם הכולסטרול שלי מעט גבוהה ואני לוקחת סטטינים המליצו לי לקחת קו- אנזים Q10 של סולגאר כי אמרו שזה יכול לעזור? למה בדיוק? כבר קניתי את הקיו אנזים אני רק רוצה להבין קצת יותר. תודה.