שאלה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

29/08/2011 | 19:28 | מאת: אילנה

שלום! האם זה נכון שקקאו ושוקולד מכילים אבץ? ואם כן, באיזו כמות? מצד שני, ידוע שקקאו ושוקולד מכילים קפאין שלא בריא לצרוך אותו. אם כך, זה בריא לאכול שוקולד או לא? תודה.

30/08/2011 | 12:55 | מאת:

אילנה שלום , בקקאו ניתן למצוא כמות גדולה של נוגדי חמצון , ויטמין C ומגוון מינרלים כגון : ברזל, מגנזיום ואבץ . ב- 100מ"ג אבקת הקקאו יש 6.8 מ"ג אבץ. לגבי שוקולד עצמו אין בידי דרך לדעת היות וכמות הקקאו משתנה מסוג לסוג. חפיסת שוקולד רגילה מכילה כמות גדולה של שומן,קלוריות וחומרים מזיקים כגון שומן מוקשה( שומן טראנס) מסיבה אני ממליצה לך לאכול שוקולד מריר המכיל אחוזי קקאו גבוהים על פני שוקולד חלב ולא להפריז בצריכתו . השוקולד מקבל את ערכו התזונתי בעיקר מהביופלבנואידים שנמצאים בקקאו אשר נותנים לו את התכונות הנוגדות חמצון ולאו דווקא מכמות האבץ המצויה בו . במידה ואת רוצה להעשיר את התזונה שלך באבץ העדיפי מזונות כגון : טחינה , גרעיני דלעת וחמנייה , אגוזים , עדשים , שעועית חומוס וכו . אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש