יין אדום

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

22/07/2011 | 13:40 | מאת: יוני

אני אדם רגיל מהיישוב ללא בעיות בריאותיות. אבקש לברר האם שתייה של כחצי כוס בלבד של יין אדום לפני השינה (מדי יום) הינו הרגל כדאי שמיטיב עם הגוף ? האם את ממליצה להתמיד בהרגל זה ? והאם עלולים להיות סכנות כלשהן או תופעות לוואי ?

24/07/2011 | 09:30 | מאת:

יוני שלום , שתיית חצי כוס עד כוס יין אדום ליום הינה בטוחה ובריאה. היין האדום, לסוגיו, מכיל רכיבים פעילים בשם פוליפנולים שהם נוגדי חמצון רבי עוצמה אשר נמצאים בקליפת הענב ואחראים על שמירת בריאות הלב וכלי הדם. הפוליפנולים הם חומרים המונעים התחמצנות של הכולסטרול הרע ומעלים כולסטרול טוב, בכך הם מונעים התפתחות טרשת עורקים. כמו כן, בזכות פעילותם הנוגדת חמצון, נמנעים נזקים לכלי הדם והלב הנגרמים כתוצאה מרדיקלים חופשיים. בתחילת שנות ה- 90 התגלה שהגורם לפרדוקס הצרפתי (אכילת שומן רווי, גבינות שמנות, שתיית יין ושמירה על אחוזי תחלואה נמוכים) הוא רכיב הנקרא רזברטרול הנמצא ביין אדום. הרזברטרול הוא נוגד חימצון השומר מפני מחלות לב וכלי דם ומסייע למניעת נזקי הכולסטרול הגבוה. על מנת לקבל השפעה טיפולית יעילה יש לצרוך מינונים מוגברים של יין – וזה כמובן לא מומלץ. לחברת סולגאר יש תוסף תזונה המכיל 100 מ"ג רזברטרול (לעומת 0.29-1.89 בכוס יין אדום). יש ליטול כמוסה אחת ביום עם הארוחה. לקריאה על רזברטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=181&ArticleID=876&sng=1 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש