שאלה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

25/05/2011 | 11:15 | מאת: אמיר

רציתי לברר לגבי תה ירוק,וגינגר והשפעתם על רמת הכולסטרול איך לוקחים על מנת להגדיל את השפעתם המירבית? האם שתית תה ירוק קר שהוכן באותו היום הינו יעיל באותה המידה כשהוא חם וכמה כוסות ניתו לשתות ביום? כמו כן אומגה 3 וסגולותיו? גם לגבי כורכום האם לקיחת כפית יום יומית עם לבן יש לה השפעה טובה לגבי מחלות סרטניות? תודה

26/05/2011 | 10:41 | מאת:

אמיר שלום , תה ירוק עשיר במיוחד בפוליפנולים- חומרים בעלי פוטנציאל אנטי סרטני ונוגדי חמצון . צריכה יומיומית של תה ירוק תורמת להפחתת ערכי הכולסטרול הרע-LDL ומונעת את חמצונו . לעניות דעתי אין שום הבדל מבחינת היעילות בין תה ירוק חם לבין תה שהתקרר . התה הירוק מכיל קופאין בנוסף לרכיבים הטובים שמצויים בו, ולכן רצוי לצרוך את התה הירוק במתינות כלומר לא יותר מ- 3 כוסות ביום על מנת להגדיל את האפקט הטיפולי הנך יכול לצרוך תה ירוק בצורה של תוסף . לחברת סולגאר יש תמצית תקנית של תה ירוק. תמצית תקנית הינה מיצוי של החומרים הפעילים של התה הירוק. לקריאה על תה ירוק . http://www.solgar.co.il/?CategoryID=179&ArticleID=262&sng=1 לגבי הזנגביל ( ג'ינג'ר) לא ידוע לי שהוא מוריד כולסטרול . הג'ינג'ר מקל על בחילות על ידי הגברת ייצור מיצי עיכול וספיגה, נטרול חומצת קיבה וטוקסינים בקיבה ושיפור פעילות המעיים. חומצות שומן מסוג אומגה 3 הן חומצות שומן חיוניות שמקורן בדגי מים עמוקים וקרים (סלמון, טונה, בקלה, הליבוט, קוד, מקארל, סרדינים, אנשובי), אצות ים ,זרעי פשתן, אגוזי מלך ועוד. גוף האדם אינו יכול לייצר את חומצות השומן הללו ולכן עלינו להשיג אותן מהמזון או באמצעות תוספי תזונה. בשל המחסור התזונתי באומגה 3, המאפיין את התזונה המערבית, וצריכה מועטה של דגי ים, תוספת אומגה 3 חשובה ומומלצת לכל אחד. ליחס שבין אומגה-3 לבין אומגה-6 בגוף השפעה על בריאות האדם. חומצות האומגה-6 נמצאות בשמנים נפוצים כגון שמן תירס, שמן חמניות, שמן סויה, בביצים, אגוזים ועוד. בעקבות שינוי הרגלי התזונה בעידן המודרני, השתנה היחס בין אומגה-3 לבין אומגה-6 לטובת האחרון דבר זה יכול לגרום למחלות שונות כמו עלייה בשקיעת שומנים, הגדלת הסיכון לתעוקת לב והצרת עורקים, היחלשות יכולת הריכוז ועוד . מחקרים רבים הראו כי צריכת אומגה 3 חיונית לטיפול במחלות לב וכלי דם, להורדת רמות טריגליצרידים (שומני הדם), עיכוב קרישת הדם על ידי הפחתת צימוד טסיות והעלאת רמת הכולסטרול הטוב. כמו כן, לאומגה 3 ישנם שימושים שונים כגון תמיכה במערכת החיסון, התפתחות ושיפור תפקודי המוח ומערכת העצבים, טיפול בהפרעות קשב וריכוז, פעילות נוגדת דלקת, שלמות רקמות התאים וטיפול בבעיות עור ובמניעתן. לקריאה נוספת על אומגה 3: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253 לגבי הכורכום, לכורכום יש אכן השפעה אנטי סרטנית . הספרות מדברת על כך שיש לשלב את הכורכום עם רכיבים נוספים ,כדוגמת פלפל שחור בכדי לשפר את ספיגתו . הפלפל מעלה את זמינותו הביולוגית של הכורכום פי 2000 אחוז . מסיבה זו אמליץ לך ליטול כורכום עם הלבן בתוספת פלפל שחור . לידיעתך , לחברת סופהרב יש טבליות של כורכום + פיפרין ( פלפל שחור) . הטבליות מצופות בציפוי אנטרי המונע את פירוק הכורכום בקיבה ובכך מבטיח פירוק וספיגה במעי . לקריאה על כורכום+ פיפרין http://www.supherb.co.il/?CategoryID=176&ArticleID=246 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש