גאזים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

26/02/2011 | 10:14 | מאת: רותי

לאחרונה התחלתי דיאטה שבה אני אוכלת הרבה ירקות והרבה קטניות שתוצר הלוואי שלהם גאזים, בטן נפוחה ואי נוחות מה ניתן לעשות תודה רבה

28/02/2011 | 14:05 | מאת:

רותי שלום , ישנם מזונות מסוימים שגורמים ליתר גזים, נפיחות ואי נוחות. קטניות: שעועית מכל הסוגים, במיוחד אלו שיבשות, אפונה, סויה מיובשת. חלב ומוצריו: חלב ניגר, גלידות וגבינות. חריף ביותר אצל אנשים הסובלים מאי סבילות ללקטוז. ירקות: תירס, קולורבי, בצל, מלפפון, אספרגוס. משפחת המצליבים: כרוב, כרובית, ברוקולי, כרוב ניצנים, כרוב סיני, צנון, לפת. משפחת הסולניים: תפוחי אדמה. מאכלים עשירים בפחמימות: דגנים (לא מלאים), מאפים המכילים קמח. מאכלים עשירים בשומן: בשר שמן, מטוגנים, מאפים. פירות: תפוח, צימוקים, אפרסק, שזיף מיובש ובננות משקאות מוגזים, ממתיקים (סורביטול, מלטיטול וכדומה) איך להפחית את הגזים: • אכלי ארוחות קטנות – 5-6 ארוחות קטנות ביום, במקום 3 (או פחות) גדולות. • אני ממליצה לך לשטוף היטב את הקטניות, להשרות במים, להתפיח ואף להנביט לפני הבישול. פעולות אלו עוזרות להקל על עיכול הקטניות ולמנוע את תחושת הנפיחות ואת הגזים. • ירקות- כדאי לאדות/לבשל/להקפיץ טרם אכילה. • השתדלי להפריד בין חלבונים ופחמימות- זה מקל על העיכול. • השתדלי לצמצם את כמויות השומן בכל ארוחה. בעיקר נסי לצמצם שומן מהחי. • השתדלי להרבות בצריכת סיבים תזונתיים. אכלי דגנים מלאים, אורז מלא, קמח מלא. שיבולת שועל, קינואה. • הקפידי לשתות כמויות נאותות של מים. • השתדלי להפחית במזונות המכילים חומרים משמרים, חומרים משפרי טעם (כמו מונוסודיום גלוטמאט) , ממתיקים מלאכותיים. אני ממליצה לך לבדוק רגישות למרכיבי תזונה מסוימים: לקטוז או גלוטן. כמו כן, אני ממליצה לך ליטול פרוביוטיקה, חיידקים טובים, לשפר את תהליכי העיכול, להפחית גזים ונפיחות. אני ממליצה לך על פרוביוטיקה בשם נוסחת מולטי ביליון דופילוס מתקדמת של חברת סולגאר, אשר מכילה 5 מיליארד חיידקים ידידותיים בכל כמוסה. הנחיות שימוש: 1-2 כמוסות ביום, עם הארוחות. לסיוע נוסף , את יכולה ליטול לתקופה קצרה (3 חודשים) אנזימי עיכול. אני ממליצה לך על טבליות אנזימים למציצה Vegetarian Di-Aid -קומפלקס צמחי של אנזימי עיכול למציצה או ללעיסה בטעם מנטה עדין, המסייע לתהליך עיכול תקין ולספיגתם של רכיבים תזונתיים חיוניים. הנחיות שימוש: 2-1 טבליות למציצה ביום, עם הארוחות. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, איילת בש