שלום

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

30/01/2011 | 00:35 | מאת: שלום

שלום דוקטור יש לי שאלה שאני די לא מבין אני כבר הרבה זמן שומע מקרפצי עורקים כול מיני מיציים האם זה באמת מנקה את העורקים <? שאלה נוספת מה באמת מנקה את הדם ומוריד כולסטרול ?

30/01/2011 | 11:03 | מאת:

שלום רב, ראשית חשוב לי לציין כי פורום זה הינו בחסות חברת סולגאר. אני לא רופאה אלא נטורופתית מטעם החברה.בכל מקרה של בעיה רפואית יש לפנות לרופא המטפל. לכולסטרול הרע (LDL) יש נטייה לשקוע בדם. בשלב הראשון בתהליך טרשת העורקים הכולסטרול שוקע בדופן העורק. אם יש מספיק כולסטרול טוב (HDL), הוא נצמד לכולסטרול הרע ונושא אותו לכבד. במידה ואין מספיק מהכולסטרול הטוב, אין מה שיפנה את הכולסטרול הרע, ומכאן חשיבותו של הכולסטרול הטוב. השלב הבא בתהליך טרשת העורקים מתרחש כאשר הכולסטרול הרע בדופן העורק מתחמצן על ידי רדיקלים חופשיים.הכולסטרול המחומצן הוא למעשה החומר האחראי לנזק העורק. אחד האמצעים הראשונים והחשובים למניעת חמצון הכולסטרול היא תזונה נכונה הכוללת בפירות וירקות העשירים בנוגדי חמצון ומשמשים "כמקרצפי עורקים ". לדוגמא : ברוקולי , רימונים ,עגבניה סלק , דובדבנים , תות שדה וכו '. נוגדי החמצון חשובים על מנת להפחית את חמצון הכולסטרול הרע ששקע בעורקים ובאופן זה מסייעים להפחתת יצירת הרובד הטרשתי. כמו כן, התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. לסולגאר יש מספר תוספי תזונה טבעיים המסייעים בהורדת כולסטרול . אשמח להמליץ לך על תוספי תזונה אך לשם כך אבקש לדעת מהו גילך? האם אתה נוטל תרופות להורדת כולסטרול? האם אתה נוטל תרופות אחרות? האם אתה סובל מבעיות בריאותיות נוספות? כמו כן, אודה אם תוכל לרשום לי את ערכי הכולסטרול הכללי, ערכי הכולסטרול הטוב(HDL), ערכי הכולסטרול הרע (LDL) ואת ערכי הטריגליצרידים שלך. האם אתה שומר על תזונה נכונה? והאם אתה מבצע פעילות גופנית? אשמח לענות לכל שאלה נוספת, איילת בש