יוד ואלטרוקסין

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

09/01/2011 | 17:29 | מאת: רוני

שלום אני סובל מתת פעילות של בלוטת התריס ומטופל באלטרוקסין, לאחרונה התחלתי לקחת מולטי ויטמין, שמתי לב שהוא מכיל יוד 150 מק''ג שזה המינון היומי המומלץ לאדם, השאלה היא האם יש בעיה בשילוב כזה?

10/01/2011 | 15:12 | מאת:

רוני שלום, אלטרוקסין זהו תחליף סינתטי להורמון הטבעי המיוצר על ידי בלוטת התריס, משמש בעיקר לתיקון חסר ההורמון, כאשר זה אינו מיוצר בכמות מספקת (תת פעילות של בלוטת התריס - היפותירואידיזם). שילוב של יוד במינונים גבוהים יחד עם האלטרוקסין עלול לשבש את פעילות הבלוטה ואף עלול לגרום לפעילות יתר של הבלוטה ולכן יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי כל תוסף המכיל יוד. לידיעתך ,בסולגאר קיים מולטי ויטמין הנקרא אומניום ללא ברזל ויוד . לקריאה על אומניום ללא ברזל ויוד : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=170&ArticleID=218&sng=1 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש