סטודנט בן 26 - תוספי מזון

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

09/01/2011 | 13:57 | מאת: יורם מ

שלום רב, אני סטודנט בריא ללא בעיות רפואיות כלשהן בן 26. אני רוצה לקחת תוספי תזונה אשר מחד, ישלימו את החסר בתזונתי ומאידך, יעזרו לי, ככל האפשר, בתקופת הלימודים הקדחתנית. חשבתי על הצירוף הבא: 1. אומגה 3 - 2 כמוסות ביום. 2. מולטי ויטמין. 3. כמוסת גינקוזאן - פרמאטון (תמצית גינקו בילובה וג'ינסנג). מה דעתכם? זה יותר מידי? יש סתירות? תודה מראש, יורם

10/01/2011 | 15:10 | מאת:

יורם שלום , אני חושבת שהבחירות שלך מצוינות . אומגה 3 שייכת לקטגוריה של חומצות שומן חיוניות רב בלתי רוויות. מחקרים מצביעים על חשיבותן של חומצות השומן החיוניות מסוג אומגה 3 לטיפול ומניעת מצבים בריאותיים רבים ובהם : מחלות לב וכלי דם, מצבי דלקת , מחלות אוטו אימוניות , רמות גבוהות של כולסטרול, היפראקטיביות והפרעות קשב, מצבים נפשיים ועוד . לאומגה 3 השפעות חיוביות על המוח . כ-50% ממוחנו בנוי מרקמה שומנית שכ-20% ממנה מורכב מחומצת השומן DHA שמקבוצת חומצות שומן אומגה 3. מחסור בחומצת שומן זו במוח עלול להביא לבעיות קשב וריכוז, לפגוע בכושר החשיבה, כושר הלימוד, הזיכרון ועוד. אני בהחלט ממליצה לך על תוסף התזונה אומגה 3. אומגה 3 "950" של חברת סולגאר הוא המוצר עם המינון הגבוה ביותר מסדרת אומגה 3. כל כמוסה מכילה 950 מ"ג ( EPA ו-DHA) יתרון עבורך ליטול כמוסה אחת ביום בלבד. לקריאה על אומגה 3 "950": http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=423 נטילת מולטי ויטמין באופן יומיומי חשוב ביותר לתחזוקה שוטפת של כל מערכות הגוף בפרט חיזוק של מערכת החיסון ותמיכה במערכת העצבים. מולטי ויטמין מינרל המתאים לצרכייך הינו פורמולה vm75 - מכיל בטבלית אחת את כל הוויטמינים והמינרלים וכן מינון מוגבר של נוגדי חמצון החיוניים לתחזוקה שוטפת של מערכות הגוף, לרבות מערכת החיסון . מספק מינון מוגבר של משפחת ויטמיני ה- B שלהם תפקיד מכריע בשמירה על תפקוד תקין של מערכת העצבים, מסייע במצבי מתח , משפר תהליכי ריכוז, למידה וזיכרון ובעל השפעה מרגיעה . הנחיות שימוש : טבלית אחת ביום, עם הארוחה . לקריאה על VM-75 http://www.solgar.co.il/?CategoryID=170&ArticleID=79&sng=1 לחברת סולגאר יש מוצר שנקרא תמצית תקנית של עלי גינקו בילובה .לצמח זה יכולת גבוהה בשיפור הביצועים המנטליים,שיפור הזיכרון, הריכוז והיכולת הקוגניטיבית ובהאטת תהליכי הזדקנות הנובעים מירידה בפעילות המוח . הנחיות שימוש: 2-1 כמוסות ביום , עם הארוחות . לקריאה על גינקו בילובה : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=179&ArticleID=247&sng=1 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש .