ערכי טריגליצרידיים וכולסטרול גבוהים בהריון

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

19/12/2010 | 17:02 | מאת: לילך

שלום, אני בת 33 , bmi=45, לקראת סוף הריון (סוכרת הריונית). ערכי בדיקות דם - כולסטרול- MG/DL 237.82 65.91 HDL- LDL-123.30 טריגליצרידים- 243.27 MG/DL התזונה שלי כוללת מעט פירות (פרי ליום). ביצה כמעט כל יום בגלל חוסר ב- B12 . גבינות - עד 5% שומן (אולי פעם בחודשיים פרוסת גבינה צהובה 9%). בשר אדום- לעיתים רחוקות וגם אז הוא דל שומן. רציתי לשאול- אם יש קשר להריון- גם בהריון הקודם היתה עליה בערכי הכולסטרול מיד אחרי הלידה. אם כן האם זה אמור להתאזן מעצמו? האם הורדה במסת הגוף יכולה לגרום להורדת הערכים הנ"ל?

20/12/2010 | 15:20 | מאת:

לילך שלום, השינויים הורמונליים שחלים בזמן ההיריון אכן יכולים פעמים רבות לגרום לעלייה ברמות הכולסטרול. תקופת ההיריון היא תקופה שבה הגוף עובר שינויים רבים כגון שינויים ההורמונליים ושינויים בהרגלי התזונה. כמו כן, ישנם גורמים רבים שמעלים את הכולסטרול ללא קשר להיריון והם תזונה לקויה, העדר פעילות גופנית ונטייה גנטית . יש לציין כי כולסטרול הוא מרכיב חיוני ביצירת וויטמינים והורמונים, ביצירת מיצי מרה, בבניית קרומי התאים ועוד. יש לו תפקיד עיקרי בהתפתחות העובר ובמיוחד מוחו. לכן גם בהיריון כולסטרול הוא מרכיב משמעותי עבור האם והעובר ואסור לצמצמו באופן לא מבוקר. רמה גבוהה של כולסטרול מסוכנת ללב ולכלי הדם רק במידה והיא נמשכת מספר שנים. עלייה זמנית במשך ההיריון אינה מסוכנת. במידה ורמות הכולסטרול חוזרות לרמות נורמליות לאחר ההיריון . התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. ההמלצות הנ"ל מאוד כלליות, אני ממליצה לך לפנות לנטורופתית דרך קופת החולים שלך על מנת שתוכל להתאים עבורך תפריט מתאים לתקופת ההיריון והן לתקופת ההנקה. כמו כן, אני ממליצה לך להרבות בפעילות גופנית כגון הליכה, יוגה להיריון, פילאטיס. פעילות גופנית, משפרת זרימת דם ונמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש