מינון מקסימלי של תוספי אבץ יומי

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

16/11/2010 | 11:59 | מאת: דפנה

מטופלת במולטי ויטמין המכיל 15 מ גאבץ, מבקשת להוסיף תוסף אבץ לסיוע בנשירת שיער. התכשיר מכיל 50 מ ג אבץ. האם 65 מג (המינון המשולב) אינו גבוה מידי? מה המקסימום המומלץ ? תודה

17/11/2010 | 13:59 | מאת:

דפנה שלום , אבץ הוא מינרל חיוני שמצוי כמעט בכל תא בגופנו. מינרל זה מעורב בלמעלה מ- 300 תהליכים אנזימטיים וביוכימים שונים בגוף האדם. האבץ אחראי לתפקוד תקין של המערכת החיסונית, נחוץ להחלמת פצעים ועוזר לקיים את חוש הריח והטעם. כמן כן, תפקודם התקין של איברי הרבייה ומניעת פגיעה באיזון ההורמונלי, בגברים ובנשים, תלויים בנוכחות האבץ בגוף. הקצובה היומית המרבית לנטילת אבץ היא 50 מ"ג ביום לכן אין אני יכולה להמליץ לך על נטילה של אבץ מעל מינון זה, יחד עם זאת אני יכולה להמליץ לך לשלב את המולטי ויטמין עם אבץ פיקולינט של חברת סולגאר. המינון של האבץ הוא 22 מ"ג ובנוסף, קשירת האבץ לחומצה פיקולינית משפרת את ספיגת האבץ ואת הטמעתו בגוף . לקריאה על אבץ פיקולינט: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=177&ArticleID=237&sng=1 נטילת אבץ היא בטוחה, אך נטילה ממושכת במינונים גבוהים של 150-450 מ"ג עלולה להיות רעילה. אבץ מתחרה עם מינרלים אחרים על ספיגה, במיוחד עם נחושת מנגן וברזל. במינונים גבוהים הוא עלול לגרום לחסר במינרלים אלה ואף להוביל לאנמיה. כמו כן הוא יכול לגרום להפחתה בתפקוד המערכת החיסונית ולגרום לשלשולים והקאות. אני ממליצה לך ליטול את האבץ לתקופה של שלושה חודשים בכל פעם. בהמשך לשאלתך, הגורמים לנשירת שיער רבים ומגוונים כמו: זרימת דם לקויה לקרקפת, מחלות ממושכות, ירידה דרסטית במשקל, אנמיה, תזונה לקויה ודיאטות חריפות, שינויים הורמונאליים, סטרס, שימוש בתרופות, עישון, הפרעה בתפקוד בלוטת התריס ועוד. במידה ותרצי המלצות נוספות אנא כתבי לי את גילך, האם את נוטלת תרופות כלשהן? האם את סובלת מבעיה בריאותית נוספת? והאם עשית לאחרונה בדיקות דם ? אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש