כולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

24/10/2010 | 11:26 | מאת: מיכל

שלום רב האם ערכי כולסטרול לאחר אירוע לב תקינים: (לאחר לקיחת לפיטור 10 מ"ג) כולסטרול רע 69.2. כולסטרול טוב 45 צטליגרמים 60. ופעילות גופנית 3 פעמים בשבוע בחדר כושר שעה כל פעם. אשמח לדעתך. בתודה

25/10/2010 | 09:19 | מאת:

מיכל שלום רב, ערכי הכולסטרול שציינת הם תקינים. חשוב לשמור על אורח חיים נכון הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית** ותוספי תזונה במקביל לטיפול התרופתי. ראי את תשובתי הבאה אלייך בנוגע לתזונה המסייעת להורדת כולסטרול. כמו כן, אני ממליצה לך לקחת שני תוספי תזונה: קו-אנזים Q10 ואומגה 3 שתעזור לשמור על רמות גבוהות של HDL. קואנזים Q10 הוא נוגד חמצון רב עוצמה הנמצא בכל תאי הגוף ובעיקר בתאי שריר הלב ומשתתף בתהליך ייצור האנרגיה בתוך התאים והשרירים ועל כן עוזר במצבי עייפות, תשישות וכאבי שרירים, שומר על שריר הלב ועל איזון לחץ הדם, מונע ומטפל בדלקות חניכיים ומגרנות. אני ממליצה לך להתחיל ליטול Q10 במינון 60 מ"ג לפחות. במידת הצורך תוכל להעלות את המינון ל 120 מ"ג או יותר. לקריאה על Q10 : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=815 בנוסף אני ממליצה על תוסף התזונה אומגה 3. אומגה 3 "950" של חברת סולגאר היא חומצת שומן חיונית שבין שימושיה העיקריים שלה עוזרת להפחית רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים, ניתנת לטיפול במחלות לב וכלי דם ומניעתן ועוד. הנחיות שימוש: 2-1 כמוסות ביום, עם הארוחות. חוסר בחומצות שומן מקבוצת אומגה 3 אופייני מאוד לתזונה המערבית ומוביל למספר רב של מחלות, המוגדרות כמחלות העולם המערבי. בין מחלות אלו ניתן למנות מחלות לב, שבץ מוחי, וסוכרת מבוגרים. תוספת של חומצות שומן מסוג אומגה 3 תמנע תהליכים דלקתיים, תשמור על בריאות המוח, הלב וכלי הדם ותחזק את המערכת החיסונית. לקריאה על אומגה 3 "950": http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=423&sng=1אומגה 3 חשובה לגוף מסיבות רבות. **פעילות גופנית, נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה או ריצה, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. אשמח לענות על כל שאלה נוספת, בריאות שלמה, דנה בר לבב