תוספים נגד כולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

06/09/2010 | 18:50 | מאת: גיא

אני לוקח את התרופות הבאות: פלויקס 75 מ"ג. אספירין 100 מ"ג. ליפיטור 20 מ"ג (הרופא נתן 40 מ"ג אבל מכיוון שזה גורם לי לבעיות קוגנטיביות אני מנסה רק 20 מ"ג עד בדיקות הדם הבאות).למיקטל 100 מ"ג (אם זה מפריע אנסה לשנות).סרוקוול 100 מ"ג. התחלתי לקחת Q10 50 מ"ג 1 ביום. רוצה לדעת איזה תוסף נוסף מותר לי לקחת כהשלמה לטיפול נגד כולסטרול

07/09/2010 | 11:03 | מאת:

גיא שלום רב, בהתחשבות בתרופות שאתה נוטל, הייתי ממליצה לך על שלושה תוספים של חברת סולגאר: 1. ליטרופ (ליפוטרופיק)- פורמולה ליפו טרופית המשלבת כולין, אינוזיטול ומתיונין בריכוזים גבוהים. פועלת להפחתת רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים בדם. בנוסף ליטרופ מונעת היווצרות משקעי שומנים על דפנות העורקים, בכבד וברקמות נוספות ע"י הגברת מסיסות הכולסטרול. הפורמולה מסייעת בטיהור הכבד מחומרים מזיקים ובנטרול נזקים הנגרמים לו עקב תופעות הלוואי של טיפולים תרופתיים, ובתוך כך שומרת על תפקודי כבד תקינים. הנחיות: 3 טבליות ביום עם אוכל. 2. בטא- 1,3-גלוקן- הנו סיב טבעי מסיס במים, המופק משמרי בירה (Saccharomyce cerevisiae) שעברו תהליך סטנדרטיזציה והפכו לתמצית תקנית רבת עוצמה. סיבים צמיגיים כמו בטא גלוקן גורמים להפרשות חומצות מרה ולמניעת ספיגה מחודשת של כולסטרול ולפיכך מפחיתים את הכולסטרול הכללי בגוף. מחקרים מצאו כי תוספת של בטא 1,3 גלוקן לאנשים בעלי עודף משקל הסובלים מרמות גבוהות של כולסטרול בדם, הביאה לירידה משמעותית בכולסטרול הכללי ולעלייה ברמות ה-HDL (כולסטרול טוב) לאחר ארבעה שבועות בלבד. ה- FDA (מינהל התרופות והמזון האמריקני) מתווה את הבטא 1,3גלוקן לשמירה על בריאות הלב. מספר מחקרים מאשרים את השפעתו של בטא 1,3 גלוקן על שיפור בתפקוד הלב. אי לכך אישר ה-FDA לסמן על גבי מוצרי התזונה המכילים רכיב זה במינון טיפולי את ההתוויה "לבריאות הלב" (Fed Regist. 2003;68:44207-44209, Kelly s, Cochrane Database Syst Rev 200718;(2):CD005051) . הנחיות: 1–3 טבליות ביום, עם הארוחות. 3. אומגה 3 "950"- חומצות שומן מסוג אומגה 3 חיוניות לטיפול במחלות לב וכלי דם ולמניעתן, לאיזון רמות הכולסטרול והטריגליצרידים ולשמירה על קרומי התאים בגוף. אומגה 3 "950" הוא המוצר היחיד המכיל 950 מ"ג של חומצות שומן רב בלתי רוויות טהורות מסוג אומגה 3 בכל כמוסה. כמוסה אחת שוות ערך למנת דג סלמון. ראוי לציין כי חומצות השומן של סולגאר נקיות ממתכות כבדות, מדיאוקסין PCB'S ומחומרים מסוכנים אחרים. הנחיות: 1-2 כמוסות ביום, עם הארוחות. • חשוב לשמור מרחק של שעתיים בין תוספי התזונה לתרופות אותן אתה נוטל. אשמח לענות על כל שאלה נוספת. בריאות שלמה ושנה טובה. עדי ישראל סולגאר-סופהרב

12/09/2010 | 02:36 | מאת: דר איתן

לפי כל התרופות אתה סובל מדכאון סכיזופרניה מחלות לב וכולסטרול גבוה. אז טוב מאד שאתה לוקח קואנזים Q10 היות וזה תוסף שמועיל לריר הלב והיצור שלו נפגע קצת מהסטטינים שאתה לוקח. חשוב שתדאג לשמור על תזונה בריאה ונכונה, תהיה פעיל גופנית (אני מניח שאתה מעל גיל 50). אתה יכול לקחת אומגה 3 אם יש לך גם שומנים גבוהים בדם, אך זכור שלאומה 3 אין כל השפעה על כולסטרול. כמו כן לאומגה 3 יש אפקט דומה לאספירין בדילול הדם ולכן כדאי להתייעץ עם רופא. הייתי ממליץ על אומגה 3 של חברת אלספה ולא של סולגר כי הכמויות בסולגר מזעריות יחסית למחיר הגבוה. במקום אומגה 3 ו Q10 אצה יכול לקחת 2 טבליות ביום של "נוסטרול" של אלטמן המכיל כמות מספקת של אומגה 3 ו Q10 בנוסף לפיטוסטרולים המסייעים להורדת כולסטרול רע. זה לדעתי יותר משתלם כלכלית. בנוסף אפשר לקחת מולטי ויטמין כמו VM200 של סולגר. את שאר הדברים שהמליצו לך אתה ממש לא צריך (סה"כ ממליץ על שני המוצרים הנ"ל נוסטרול 2 ליום ו VM2000 1 ליום. עלות חודשית ממוצעת של כ 150 שח ברכישה מחנות מקוננת כולל משלוח) תרגיש טוב

13/09/2010 | 14:43 | מאת: איתי

אני נוטל קבוע אומגה 3 ותאמין לי שעשיתי סקר שוק מקיף ומדוקדק בשביל למצוא את המוצר האיכותי ביותר אבל גם כזה שלא קורע את הכיס.מצאתי שהמינון הגבוה ביותר של אומגה 3נמצא דווקא במוצר של סולגאר (950 מ"ג בכל קפסולה לעומת 850 מ"ג בלבד באלספה) 950 מ"ג הוא לכל הדעות לא מינון מזערי