הבשור שוהם

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

31/08/2010 | 12:41 | מאת: אווה

אני בת 49 לוקחת הורמונים להפחתת גיל המעבר מזה כשנה לאחרונה החלו תופעות של התכווצות שרירים בשעות הלילה ברגליים כל תנועה חריגה ברגליים תוך כדי שינה גורמת להתכווצות כואבת שנמשכת מס' שניות ולאחר מכן כשמשתחרר יש כאבים חזקים ברגל. מה עושים?

01/09/2010 | 10:50 | מאת:

אווה שלום, טיפול HRT אסטרוגן ופרוגסטרון (תחליפי הורמונים לגיל המעבר) – מפריעים לספיגת ויטמיני 12B2, 6B, B, 1B, A, C, E, חומצה פולית ומגנזיום. מגנזיום חשוב מאוד לבריאות השרירים ותפקודם. המגנזיום דרוש במיוחד להרפיית השרירים. מחסור במגנזיום מתבטא, בין היתר, בהתכווצויות שרירים, עוויתות או רעידות של השרירים. מחקרים מאשרים כי נטילת מגנזיום סייעה לאנשים שסבלו מהתכווצויות שרירים. אני ממליצה לך ליטול מגנזיום ציטראט הנחיות: 1-2 טבליות מגנזיום ציטראט 200 מ"ג- לפני השינה או על קיבה מלאה. לקריאה על מגנזיום ציטראט: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=177&ArticleID=231&sng=1 רצוי לבצע בדיקות דם תקופתיות כדי לוודא שאין חוסרים בויטמין B12, חומצה פולית, וויטמין D. אשמח לענות על כל שאלה נוספת. בריאות שלמה ושנה טובה. עדי ישראל סולגאר-סופהרב.