מתי לקחת את תוספי התזונה נגד כולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

28/08/2010 | 00:14 | מאת: אופיר

האם יש המלצה מתי לקחת את תוספי התזונה נגד כולסטרול במשך היום? (אמרו לי שהכולסטרול נוצר בלילה ולכן כדאי לקחת לפני השינה). האם לקחת עם אוכל? הכולסטרול שלי 229, HDL 64, LDL 151NON HDL 165. האם לקחת 3 ניאצין של 200 מ"ג? כמה פיטו-גארד? לפצל הנטילה למספר פעמים ביום?

29/08/2010 | 12:26 | מאת:

אופיר שלום רב, הכולסטרול הרע צריך להיות נמוך מ-100 (אצלך 151), הכולסטרול הטוב צריך להיות גבוה מ 60 (אצלך64) , הטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ 150 (לא סיפקת נתונים) כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ 200 (אצלך 229). כמו כן בודקים גם את היחסים בין סוגי הכולסטרול .למשל היחס בין הכולסטרול הכללי ל-HDL צריך להיות נמוך מ 3.7 (אצלך 3.6) ואת היחס בין LDL ל- HDL שצריך להיות נמוך מ 3 (אצלך 2.4). הכולסטרול הכללי שלך גבוה, הכולסטרול הרע שלך LDL גבוה. היחסים עדיין בגבול הנורמה. תוספי תזונה להורדת כולסטרול מומלץ לקחת עם אוכל ולכן לא הייתי ממליצה ליטול לפני שינה. הייתי ממליצה לך ליטול ויטמין B3 ללא תופעת בעירה- ניאצין (NFN) 200 מ"ג של חברת סופהרב 2-3 כמוסות ביום עם הארוחות. חשוב לשמור על תזונה נכונה. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. לקריאה נוספת על דרכי הטיפול בכולסטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=303 אשמח לענות לך על כל שאלה נוספת, שבוע טוב ובריאות שלמה, עדי ישראל