כולסטרול טוב

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

15/07/2010 | 15:51 | מאת: דבי

שלום רב, בבדיקה אחרונה שעשיתי נמצא ה-HDL בערך נמוך-39 LDL - 134. ו-CHOLOSTTROL TOTAL - 192.8 אני עוסקת בפעילות גופנית תזונה צמחונית מה עלי לעשות כדי להעלות את ה- HDL האם אומגה3 יעיל? כמו כן ויטמין D גם הוא בערך נמוךלמרות שאני נוטלת גלולות ויטמין D בתודה דבי

20/07/2010 | 10:48 | מאת:

דבי שלום, בבדיקת היחסים בין ערכי הכולסטרול שלך עולים מדדים גבוהים. היחס בין הכולסטרול הכללי לכולסטרול הטוב צריך להיות נמוך מ 3.7 (אצלך 4.9), היחס בין הכולסטרול הרע לטוב צריך להיות נמוך מ 3 (אצלך 3.4). באיזה פעילות גופנית את עוסקת? האם את מקפידה על פעילות אירובית כמו למשל הליכה או ריצה? פעילות גופנית אירובית מסייעת להעלאת הכולסטרול הטוב. תוסף התזונה המסייע יותר מכל להעלאת הכולסטרול הטוב- HDL, הוא NFN200 של חברת "סופהרב", זהו ויטמין B3/ ניאצין ללא תופעת הבעירה (NFN = Non Flush Niacin) . מחקרים אחרונים משווים אותו לטיפול של הסטטינים. יש ליטול 3 כמוסות ביום עם הארוחות. מה המינון של ויטמין D שאת נוטלת כל יום? רוב במינונים הקיימים היום בשוק הם 400 יחב"ל (יחידות בין לאומיות). לחברת "סופהרב יש ויטמין D במינון 1000 יחב"ל. בנוסף, חשוב שהויטמין D יהיה בכמוסות רכות (softgel) כיוון שכך הן נספגות טוב יותר. כמו כן חשוב לצאת לשמש לפחות 3 פעמים בשבוע למשך 1/4 – 1/2 שעה בכל פעם. אומגה 3 בעיקר מסייע להורדת הטריגליצרידים, פחות מסייע להורדת הכולסטרול הרע – LDL ולהעלאת הטוב – HDL. בריאות שלמה ובהצלחה, הדר