רשלנות רפואית וסטטוס סיעודי

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

01/08/2011 | 23:13 | מאת: יאיר

אמא שלי, בת 79 וחולת דמנציה שעדיין לא היתה סיעודית לחלוטין (גרה בביתה עם עובדת זרה) אושפזה בבית חולים תל אביבי גדול לאחר שנפלה. באשפוז נמצא שטף דם קטן במוח שלא גדל ולא התפשט (לא דרש טיפול נוסף) וגם כריש קטן בברך שנוקז. לאחר שבועיים של אשפוז שוחררה לביתה. תוך שעתיים, אובחן אצלה כשל נשימתי חריף, שהחזיר אותה לחדר מיון במצב קריטי עם טפיול החייאה. חייה ניצלו, אולם לאחר עשרה ימים יצאה מבית החולים במצב סיעודי מורכב עם הכרה מעורפלת (לא קומה מלאה), מוזנת בזונדה, מקבלת חמצן ואינהלציה לפרקים. כמו כן - ישנו חום שמעט גבוה (37 עד 38 מ"ח) שאינו מתפוגג וממרמז כנראה על דלקת. לטענת הרופאים היתה לה דלקת ריאות פתאומית עקב בליעה כנראה, רק שהיא לא אכלה ולא בלעה כלום באותן שעתיים שהיתה משוחררת מאשפוז. כעת רוצים להגדיר את מצבה כסיעודי בלבד (מן הסתם על מנת שקופת חולים תתחמק מתשלום עבור האשפוז). האם יש פה caseסביר של רשלנות רפואית ביחס לבתי החולים בו אירע האשפוז והשחרור? גם אם הפיצוי עבור הרלשנות לא יהיה ענק (עקב גיל מתקדם ודמנציה של הפציינטית) העלות של האשפוז שניתן אולי לייחס לרשלנות אדירה, כך שהתיק שמן למדי - אם מחזיק מים. יש טעם בדבריי?

02/08/2011 | 06:59 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, ממה שתארת בהחלט יש מקום לבקש העתק מהתיעוד הרפואי ולבדוק אותו ע"י עו"ד המתמחה בתחום. בדיקת התיעוד תסייע בשיחזור מהלך האשפוז כולו ותעזור לשקף את העובודת כפי שנרשמו ע"י הצוות הרפואי. לאחר מכן ניתן יהיה לבדוק את החלטות הצוות הרפואי לעניין סבירות הטיפול שניתן. העובדה היא כי לאמך נגרם נזק של ממש ויש להתחקות מה גרם לנזק זה. לעניין הגיל, עפ"י הנזק אותו אתה מתאר, יש לזכור כי זהו אחד הפרמטרים בלבד לעניין כימות הפיצוי אבל לא היחיד. בברכה עו"ד בועז סילס

02/08/2011 | 09:15 | מאת: יאיר

מהו - פלוס מינוס - סדר הגודל של עלויות out of pocket לבדיקת היתכנות תיק כזה? (חוות דעת רפואיצ וכו')

מנהל פורום רשלנות רפואית