פיצוי על מחדל

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

22/12/2008 | 06:28 | מאת: אוריין

ברצוני לשאול איך עלי לנהוג במקרה כזה: עברתי לפני 6 שנים ניתוח כריתת רחם+TVT בדרך וגינלית, הרדמה מקומית, במדיקל הרצליה סנטר. את הניתוח ביצע רופא שבחרתי מתוך רשימה שהביטוח המושלם שלח לי, וששילמתי עבורו 7420 ש"ח, השתתפות עצמית. עוד כשהייתי מאושפזת בביה"ח, סרט ה-TVT נפלט בלילה, ז"א שתוצאות הניתוח בוטלו (זאת ידעתי רק מאוחר יותר, כשלמדתי את הנושא). למחרת בבוקר סיפרתי על כך לרופא, והוא לא טרח להסביר לי שום דבר על תפקיד הסרט הזה שנפלט, וגם לא לקח על עצמו אחריות על המחדל. מאז עברו 6 שנים שבהם נשארתי במצב הקודם של לפני הניתוח. לאחרונה, שלפוחית השתן שלי צנחה באופן ניכר, והדבר מהווה בשבילי מטרד, וכתוצאה מכך איכות החיים שלי הורעה מאוד. בינתיים, למדתי להשתמש באינטרנט וחקרתי בעניין, והתברר לי גודל ה"ברוך". הבנתי שהיה פה ניצול לרעה של בורותי ותמימותי, ומעשה הונאה ונוכלות. כל זאת כאשר סמכתי על הרופא בעיניים עצומות, ולא פקפקתי במהימנותו. רופאת הנשים שלי שולחת אותי עכשיו לניתוח TVT חוזר. הצצתי בסיכום הרפואי שכתב אותו רופא בתום הניתוח, וכמובן לא נזכרת בו עובדת היפלטות הסרט. שאלתי היא האם ישנה איזושהי דרך לאלץ את הרופא המנתח לקחת אחריות על המחדל?

23/12/2008 | 18:13 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

אוריין שלום, ראשית, לקוראינו שאינם גינקולוגים: TVT הינו ניתוח לתיקון דליפת שתן במאמץ. הדליפה נגרמת בשל צניחה של צוואר שלפוחית השתן. בניתוח זה מרימים את צוואר השלפוחית על ידי סרט העובר מתחת לצוואר השלפוחית, ומושחל מעלה לתוך הרקמה, כך שהשלפוחית נתמכת על ידיו. הסיבוך השכיח יחסית הוא ארוזיה, כלומר שפשוף, של דופן הנרתיק וחשיפת הסרט. סיבוך זה אינו מיידי, וקורה לאחר חודשים או שנים. סיבוך של היפלטות הסרט מיד לאחר הניתוח הינו נדיר יותר. בין שמדובר ברשלנות בניתוח שגרמה לפליטת הסרט ובין שלא, אם הרופא המנתח ידע על פליטת הסרט, היה עליו להסביר לך את משמעות הדבר - כישלון הניתוח והצורך לחזור עליו. משלא עשה כך, מדובר ברשלנות בפני עצמה, ללא קשר לשאלת הרשלנות בניתוח, והרופא יהיה צריך לפצותך על שנים של סבל מתמשך בשל דליפת שתן שלא טופלה. אלא אם כן הרופא יודה בטעותו, הדרך לאלצו לקחת אחריות הינה דרך משפטית.

מנהל פורום רשלנות רפואית