רמת אינסולין גבוהה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

08/01/2010 | 13:48 | מאת: אסנת

ד"ר ארוין שטרן, שלום רב. בני יועד בן 12 וחצי ולומד בכיתה ז' בכרמיאל. בבדיקות הדם האחרונות נוכחנו שרמת האינסולין גבוהה מאוד ומאז יועד מקבל 1 כדור גלוקומין לפני לינה. ראוי לציין שיועד סובל מבעיית השמנה ואינו גבוה. אודה לך אם תיידע אותי האם זהו הטיפול המתאים ואשמח להיפגש עיךץדרך אגב באולטרסאונד הכבד היה שומני. אסנת

שלום אסנת רמות אינסולין גבוהות מופיעות לפעמים בהשמנה ובתחילת סוכרת. מטפורמין אכן יכל לגרום לירידתם- אך חשוב מכך להקפיד על דיאטה לירידה במשקל ופעילות גופנית (במיוחד בבן 12). המלצתי היא שתפני לאנדוקרינולוג ילדים העוסק בהשמנה וסוכרת בגיל זה. ישנן מספר בדיקות סקר שכדאי להשלים בילד הסובל מהשמנה אך אינו גבוה (לדוגמא, לשלול את קיומו של סינדרום קושינג. )

10/01/2010 | 17:04 | מאת: שאלה

בני חולה סוכרת 2 בן 13 עם עודף משקל הבנתי שכדורים עלולים להרוס את הלבלב ושאינסולין לא יגרום לכך האם ניתן להעביר אותו לאינסולין ארוך לדוגמא?

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול