מתלבטת בין כריתת רחם ל MRI FUS

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

14/08/2013 | 18:11 | מאת: MEDAMEMET

בת 46. רחם שרירנית. מתלבטת לגבי הטיפול באולטרסאונד - MRI FUS מלבד הרופא המטפל שמנהל את המחלקה שמבצעת זאת בתל השומר, כל שאר רופאי מכבי לא תומכים בשיטה זו וטוענים שאינה יעילה. ממליצים לי כולם להוציא את הרחם. ניסיתי לשים מירנה אך זו יצאה מלבד, כחודש וחצי לאחר שהכנסתי אותה עם הדימום הרב וקרישי הדם הענקיים אשר לא הפסיקו במשך כמה שעות (לא יכולתי לצאת מהמקלחת כי שום טמפון לא עצר את הדימום) מחזור חודשי כל 25 יום בערך, ונמשך כמעט שבועיים עם כמות דימום גבוהה מאד + קרישי דם ענקיים. אני לוקחת 2 כדורי ברזל ליום לאחר שעשיתי בדיקת דם וגיליתי שיש לי המוגלובין 7.3... כשבועיים לאחר הדימום המסיבי האחרון, התחלתי לדמם שוב ונראה כי המצב רק מחמיר. לוקחת 2 הקסקאפרון 3 פעמים ביום לא בטוחה שזה ממש עוזר... מה לעשות ? לתת ציאנס ל MRI FUS או להוציא את הרחם תודה

אכן, צודקים רופאי מכבי. טיפול זה שנוי במחלוקת, תוצאותיו אינן ברורות, וההתאמה אליו ניתנת להגדרה על פי דביקת MRI מקדימה, אך גם במקרים שנמצאו מתאימים התוצאות שנויות במחלוקת. מעבר לכך אין שום אפשרות להתייחס לחלופות טיפול המתאימות לבעייתך, מאחר ולא ציינת שום פרט באשר לגודל ולמיקום של שרירני הרחם שלך, קצב גידולם, ןכיוב'. פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות