שאלה לגבי הקטנת שרירנים

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

11/06/2020 | 18:45 | מאת: הדס

שלום, בת 51 ללא ילדים. רחם שרירני. השרירנים התגלו בפעם הראשונה לפני כ-20 שנה (שרירן סובסרוזי בקיר אחורי 20 מ"מ ושרירן על גבעול בולט בחלל הרחם 45 מ"מ). כמו כן הודגם רחם דו קרני. במהלך טיפולי פוריות לפני כ-15 שנה לא יחסו חשיבות לשרירנים כלומר חשבו שלא מפריעים להריון האפשרי. לפני מספר שנים התחלתי להרגיש שהבטן שלי קשה בצד ימין כשאני נוגעת. בוצע אולטרסאונד בשנת 2014 ונמצאו שרירנים קטנים וגם שרירן אחד בגודל 67X78 קיר אחורי פונדוס ועוד שרירן בגודל 53X59 קיר אחורי. כעבור זמן מה החלק הימני של הבטן שלי התחיל לבלוט (חוץ מאשר שהוא מאוד קשה במגע). לפני כשנתיים בוצע אולטרסאונד בו נמצאו שרירן מספר 1 : 96X87X126 סב סרוזי פונדוס קיר ימני ושרירן מספר 2 : 61X74 סב סרוזי קיר שמאלי בשתי הבדיקות לא צויין רחם דו קרני (לא יודעת אם הרחם השתנה או שלא שמו לב) רחם עד לטבור. מחזור אחרון היה לפני כחצי שנה עד אז היה מחזור סדיר. אינני יודעת אם אני במנופאוזה או שאני אמורה לקבל עוד מחזורים. כאשר אני שוכבת על הגב הבטן שלי בצד ימין בולטת ממש וקשה בערך בגודל של אשכולית. כאשר אני בעמידה או בישיבה הבטן שלי תפוחה,נפוחה , תכיפות בהטלת שתן, אני צריכה לקום בלילה כל רגע כלומר לא ישנה טוב. לפעמים הבטן שלי נראת כמו בלון שעומד להתפוצץ. אציין כי אין לי עודף משקל. ברצוני להקטין את השרירנים. שאלות: 1. האם אני עשויה להתאים לטיפולים החדשניים אולטרסאונד ממוקד ו/או אמבוליזציה 2. האם יש חסרונות / סכנות בטיפולים אלה ומה הם (על היתרונות קראתי הרבה) 3. האם כדאי להמתין למנופאוזה שכן יש עדויות כי אז השרירנים מתכווצים ומצטמקים לבד 4. האם קיימת אפשרות שהשרירנים יוקטנו באופן טבעי עד כדי לא לבלוט ולא ללחוץ. 5. האם קיימות אופציות טיפוליות בשבילי מלבד כריתת הרחם ואם לאו -האם אני צריכה לחשוש שהשרירנים יהפכו למשהו מסוכן במקרה שאשאיר את המצב כמושהו. תודה מראש וסליחה על אורך השאלה.

בניסוח הגדרת שאלתך את מבהירה מראש שאת מעדיפה לגרום המשך נזק לבריאותך. אינך שואלת מה נכון לעשות? את שואלת על הקטנת שרירנים, כלומר מראש את שוללת אתְ הטיפול שמתאים לך, על פי תאור המצב. יש מספר שיטות להקטנת שרירנים,ְאבלְ לפי מה שאת מתארת, מה את צריכה זה ניתוח לכריתת השרירן/ים. מדובר בגוף שלךֿ, ובבריאותְ שלך, ורק אתְ תחליטי כיצד לנהוג. אבל חובתי כרופא להבהיר לך שלפי מה שאת מתארת, סביר להניח ש את גורמת לעצמך נזק בריאותי. את חוששת מאפשרות שהשרירן יהפוך לממאיר, אבל אינך מוטרדת מנזקים בריאותיים אחרים. חבל. מדובר בניתוח פשוט יחסית שיפתור את בעייתך וישמור על בריאותך. בהצלחה

12/06/2020 | 16:55 | מאת: הדס

תודה רבה על תשובתך. אני מצטערת על הרושם שקיבלת משאלתי. איני שוללת את הטיפול הנכון. אולי לא ידעתי לנסח את שאלתי בצורה הנכונה אז ברשותך אודה על תשובתך מה נכון לעשות ומה הטיפול המתאים במקרה כמו שלי. כשאתה אומר ניתוח לכריתת השרירנים - לא הבנתי האם הכוונה כריתת הרחם או ניתוח אחר. אשמח אם תוכל להבהיר. כמו כן מתשובתך אני מבינה שטיפול באולטרסאונד הממוקד אינו מתאים למקרה כמו שלי. מהו הנזק הבריאותי שעלול להיגרם אם לא עושים את הניתוח? רק להבהיר כי בעבר לא הומלץ לי על ניתוח. תמיד אמרו שאם אין בעיות לא צריך לעשות כלום. אני מבינה כי בגילי 51 אני קרובה למנופאוזה כלומר מצב שהשרירנים אמורים להתכווץ לכן שאלתי האם סביר להמתין עוד קצת ואולי הם פשוט הצטמקו. ואם אתה סבור שלא אודה על ההסבר מדוע . תודה מראש על התיחסותך בשנית

כחסיד פתרונות חלופיים לניתוח אני משתדל להמנע מלערוך ניתוח אח החלופות האחרות אינן מתאימות. אפשר להכביר מילים על כל אחת מהחלופות המקובלות, חלקן הזכרת וחלקן לא. אין זה המקום והדרך לדון לעומק בהעדר פרטים הנדרשים לצורך ייעוץ רפואי המוביל להחלטות אישיות. רפואה נכונה אינה נעשית בדרך זו, ולכן ההבהרות בקווים כלליים: 1. כאשר יש בבטן עוג בגדלים שאת מתארת זה לוחץ על אברים אחרים (שלפוחית שתן, שופע עם, כליות, מעיים, ועוד...) וזה פוגע הבריאות. 2. כאשר מגיעים לגיל המעבר השרירנים מתחילים תהליך התכווצות איטי שנמשך שנים. 3. איני נכנס לשיקולים של השתנות ממאירה אשר פחות רלוונטית כאן. 4. כבר שנים את חיה עם גוש הגדל בהדרגה והגיע למימדים שתיארת. 5. עוד כמה שנים תגיעי לגיל המעבר וכמה ימשיך לגדול עד אז ...??? 6. וכל זה כאשר הפתרון הוא ניתוח פשוט יחסית. ונגמרה הבעיה. כריתת השרירן או כריתת הרחם? על כך עליך לדון עם הרופא/ה.

20/08/2020 | 19:44 | מאת: הדס

שלום שוב מקווה שתראה את שאלתי זאת. בהמשך מצבי הנ"ל אני מועמדת לכריתת רחם בגישה פתיחת בטן עקב 2 שרירנים בולטים בגודל שבוע 20. חצי שנה ללא ווסת אך ללא תסמיני גיל המעבר. מרגישה גודש ורגישות כאילו הולכך לקבל ווסת אך היא לא מגיעה. (הלזכירך בת 51) בבדיקת דם אסטרדיול גבוה. לפי מה מחליטים אם לכרות גם את צוואר הרחם או לא, אני מבינה שהאישה אמורה להחליט אך אינני יודעת מה עלי לקחת בחשבון, ולפי אלה נתונים. כנ"ל לגבי החצוצרות, האם כורתים אותן או לא? אינני יודעת מהן ההשלכות של כריתה של כל אחד מהאיברים האלה ואם עדיף אולי להשאיר אותם בגוף. (אני מבינה שהתוכנית במקרה שלי היא רק כריתת רחם ללא כריתת שחלות ). כמו כן האם זה נכון שכשמשאירים את השחלות ולא כורתים אותן האישה למעשה לא מרגישה שום שינוי (הורמונלי או אחר) בגוף לאחר הניתוח כריתת הרחם. שאין מנופאוזה מאולצת אלא היא מגיעה באופן טבעי בדיוק כפי שהייתה מגיעה אילו לא היה שום ניתוח. בתודה רבה מראש

20/08/2020 | 20:53 | מאת: פרופ׳ יונה תדיר

במצב שאת מתארת עומדת לפניך רק חלופה נכונה אחת. כריתת הרחם ללא השחלות. כל אחד מהפתרונות האחרים אינו רלוונטי לגביך. אין זה המקום להסביר מדוע, כי זה עלול להיות ארוך ומייגע להערכתי ספק רב אם תבחרי בחלופה יחידה זו אשר ודאי כבר נאמרה לך מזה זמן. חבל מאד שתמשיכי לפגוע בבריאותך ובאיכות חייך. נזק בריאותי נגרם גם ללא ממאירות. בהצלחה.

20/08/2020 | 22:01 | מאת: הדס

תודה. כנראה שלא הסברתי את עצמי. ניסיתי להגיד כי אכן אני יודעת כי זו החלופה היחידה ואני כבר מקדמת את הנושא. אני כבר אחרי בדיקת הרופא וממתינה להנחיות על מנת להמשיך לכיוון הניתוח המדובר. שאלתי הייתה האם יחד עם הרחם כורתים גם את צוואר הרחם והחצוצרות. תודה על הכל

03/04/2021 | 12:08 | מאת: סיגל

רופא בלתי נסבל הבחורה שואלת א׳ והרופא בכלל עונה על משהו אחר. איזה פאסיב אגרסיב מטורף, תוציא את העצבים שלך במקום אחר דוקטור.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות