מיומה בהריון , צירים וכאבים

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

16/09/2019 | 22:31 | מאת: Or

שלום אב אני בשבוע 24 להריון ולאחרונה התחלתי לסבול מכאבי בטן תחתונה חדים שחשבתי שזאת דלקת בדרכי השתן, אך כל הבדיקות יצאו תקינות לאחר פניה לביהח בעקבות צירים, אחת הרופאות שיערה שזה מגיע מיומה שכעת בגודל 4.5 ס״מ ונתנו לי אנדומד להפסקת צירים ולטיפול במיומה ... הצירים פסקו ושוחררתי הביתה אך עקב התקצרות צוואר הרחם ל 23 , (פתיחת צוואר הרחם 0.5 ס״מ לא הוגדרה כלא תקינה) הומלץ לי על טיפול מניעתי של נרות אוטרוגסטן לאחר כמה ימי הייתה הקלה משמעותית בצירים וכאבים, אך עכשיו הכאבים החדים חזרו ובעיקר קשורים להטלת שתן ובמיוחד אחרי הטלת שתן כמו דקירות של סכין בבטן התחתונה ובנרתיק האם לדעתך טיפול בנרות ( בינתיים בך הכל 4 פעמים) יכול לגרום לצמיחה מוגברת של מיומה? האם יש עוד בדיקות כדאי לעשות כמו משטח נרתיק ? האם זו יכולה להיות דלקת של שלפוחית השתן מבלי סימני של חיידק בבדיקות יש לציין שבבדיקות דם בביהח היה crp ולייקוציטים גבוהים שהצביעו על איזשהו תהליך דלקתי... ובבדיקות כמה ימים אחר כך הם ירדו ... תודה מראש וסליחה על ריבוי שאלות

מיומה גדלה בהריון ולמרות שקיבלת כנגד התכווצויות הרחם יש השפעה קטנה מאד על מהלך זה. מעבר לכך לא ניתן להתייחס למצבך. זה מחייב בדיקות, מעקב, וטיפול בהתאם.

17/09/2019 | 09:17 | מאת: Or

תודה רבה על תשובתך המהירה אבל רק אם תוכל להתייחס לטיפול מניעתי בנרות אוטרוגסטן (שזה פרוגסטרון) , האם זה יכול להגביר את קצב גדילת המיומה עוד יותר? תודה רבה

כמויות הפרוגסטרון שמייצרת השיליה בהריון גדולות ״פי אלף״ יותר ממה שיש באותן טבליות ולכן השפעתו על השרירים זניחה, אם בכלל. פרופ׳ יונה תדיר

17/09/2019 | 13:16 | מאת: Or

הבנתי... תודה על ההבהרה וההסבר אז בעצם נשאר לחכות שהיא מתישהו תהפוך לנמק ? זה אמור להקל על הכאבים? הם יכולים להיפסק גם באיזשהו שלב? איזה משכך כאבים יעיל ואפשרי בהריון? חוץ מאקמול

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות