צעסטה? שרירן? למי לפנות

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

21/02/2019 | 20:12 | מאת: יעל

שלום, אני בת 53 וקיבלתי תוצאות mri לא יודעת למי לפנות? האם זה מדאיג? אודה לעצתך עשיתי MRI בגלל כאבי בטן, להן התוצאה, לאן, למי עלי לפנות? שחלה ימנית עם מבנה ציסטי גדול כ 6*6*5.5 ס"מ בעל מרקם בלתי אחיד. בעל אות מעט גבוה הן ב T1 והן ב T2 עם רסטריקציה בדיפויה, ללא האדרה ברורה לאחר הזרקת חומר ניגוד. מיקומו בין שחלה ימנית לטרלית, ליגמנט עגול וחצוצרה קדמית, ורחם מדיאלית. טיב הממצא אינו ברור. יתכן ציסטה שדיממה, אנדומטריומה במראה אטיפי ואף תהליך סולידי היפווסקולרי כגון שרירן היפווסקולרי או פיברומה.

סביר להניח שלפני בדירת ה Mri ישית בדירות נוספות. שהרי לא מתחילים עם Mri. האבחנה המבדלת למה שאת מתארת מגוונת ועליך לפנות לייעוץ רפואי של ממש, ייעוץ גינקולוגי תחילה, ולא לייעוץ אינטרנטי שלא יקדם אותך לשום מקום ראוי. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות