שרירן? סיסטה? סיבה לדאגה?

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

20/02/2019 | 23:41 | מאת: יעל

עשיתי MRI בגלל כאבי בטן, להן התוצאה, לאן, למי עלי לפנות? שחלה ימנית עם מבנה ציסטי גדול כ 6*6*5.5 ס"מ בעל מרקם בלתי אחיד. בעל אות מעט גבוה הן ב T1 והן ב T2 עם רסטריקציה בדיפויה, ללא האדרה ברורה לאחר הזרקת חומר ניגוד. מיקומו בין שחלה ימנית לטרלית, ליגמנט עגול וחצוצרה קדמית, ורחם מדיאלית. טיב הממצא אינו ברור. יתכן ציסטה שדיממה, אנדומטריומה במראה אטיפי ואף תהליך סולידי היפווסקולרי כגון שרירן היפווסקולרי או פיברומה.

שכחת לציין את גילך, מרכיב חשוב ביותר בממצא מסוג זה, זו שאלה ראשונה שתישאלי בייעוץ רפואי של ממש. עם שאלות כגון אלה מתמודדים (ברפואה נכונה) עם רופא/ה בייעוץ שמכיל את כל הנדרש. בהצלחה. פרופ׳ יונה תדיר.

21/02/2019 | 08:17 | מאת: יעל

בוקר טוב ותודה על המענה המהיר, אני בת 53

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות