המשך שאלה לאחר היסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

19/10/2017 | 09:40 | מאת: רונה

שלום רב. הווסת פסקה לפני כשנה וחצי-שנתיים. ב2015 הרחם היה במרקם שרירני, מוגדל ל11 שבועות. נצפו מספר שרירנים. בגודל 13 מ"מ. כאב ודימומים כבדים מאד, אנמיה חריפה-עירויי ברזל. היסטוריה משפחתית של סרטן שד. (אם) . ביופסיה מרירית רחם תקינה. הוצעה כריתת רחם מלאה. שיפור ניכר מאד עם הפסקת המחזור. us לפני כשנה רירית דקה. בשלושת החודשים האחרונים, דימום קל מאד תחושת נפיחות ולחץ וכאב משמעותי. בבדיקת us.ממצא 17*34 מ"מ ללא זרימות דם. שאלותי כמפורט לעייל בהיעדר ווסת האם אפשרית צמיחת שרירן תוך מספר חודשים והאם קיים חשד לממאירות השרירן.? אם אין ממאירות האם כדאי, לאור הנתונים , לשקול כריתת רחם מלאה מחדש? תודה רבה.

שכחת לציין שני פרטים חשוהים: 1. בת כמה את? 2. מתי הייתה הרירית תקינה? באופן עקרוני, דימום אחרי 3 שנים של אל ווסת מחייב בירור. ב. שרירן שגדל לאחר הפסקת הווסת מחייב התייחסות שונה מאחר בתקופת הווסת. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות