הליקובקטר והתקפי חרדה \ דיכאון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

27/10/2016 | 09:28 | מאת: אישה מודאגת

שלום, בעלי סובל מזה כחודש מכאבי בטן ולחץ בבטן עליונה, שמלווים בבעיות שינה, התקפי חרדה ודיכאון קל. כמו גם חולשה, סחרחורות, רעידות בגוף וכולי. עכשיו קיבלנו תוצאה של הליקובקטר 10.1 במבחן נשיפה. אני מבינה שזה חיובי. האם הרפואה מכירה קשר בין החיידק לתופעות של דכאון וחרדה? אנחנו מאוד מוטרדים... תודה!!

28/10/2016 | 05:28 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, ממליץ לשים לב אם אין תלונות נוספות כגון ירידה במשקל, בדיקות מעבדה לא תקינות, לאפיין יותר טוב את כאבי הבטן. כמובן שהידיעה על עדות לחיידק יכולה להוביל לחרדה אצל חלק מהמטופלים אבל ממליץ לשלול סיבות נוספות לדיכאון - דרך רופא המשפחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה