מה דעתכם לגבי ניתוח בריאטרי קיצור קיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/09/2016 | 09:36 | מאת: יעקב

שלום רב אני בן 57 - ה BMI שלי 38 . ( בריא בד"כ ) ( ללא בעיות סוכר כולסטרול ויטמינים מאוזנים, לחץ דם תקין ) עברתי וועדה לקיצור קיבה בגלל דום נשימה , כבד מוגדל ושומני בנוני. והרגל נירדמת ככול הנראה בגלל שומן בטני (מרלגיה פרסטטיקה ) . ואני בהליך לפני ניתוח. מקריאה ושיטוט במרשתת אני רואה שלקיבה תפקידים חשובים . ושאלתי האם כשמקצרים את הקיבה לא פוגעים בחומציות שיוצרת הכיבה למלחמה בחיידקים ? וכיצד נפגע עיבוד המזון שמגיע לגוף ? האם מבחינת גאסטרו אתם ממליצים או לא מתנגדים לנתוחי קיצור קיבה ? נפגשתי עם מנתחים ועם דיאטנית שלא ממש הבנתי מהם את הנזקים , מלבד חוסר ויטמינים שניתן להשלימם עם תוספים . לכן אני מעניין בדעתכם . ומה דעתכם בנושא ? תודה רבה מראש

28/09/2016 | 16:52 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, לאחר ניתוח בריאטרי חלים שינויים אנטומים ופזיולוגים במערכת העיכול. ממליץ לפנות למנתח בריאטרי לשיחה על סוגי הניתוחים הקימים ולדון בשינויים הצפויים לאחר ניתוח.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה