שאלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

17/09/2016 | 17:16 | מאת: אייל

שלום אני עומד לעבור שתי בדיקות: 1.קולונוסקופיה 2.גסטרוסקופיה נאמר לי שהתרופות המטשטשות בבדיקות אלה הן: 1. פרופופול 2. דורמיקום 3. פנטניל הבנתי שהתרופה פרופופול מסוכנת, ושהיא תרופה שנויה במחלוקת ונמצאת בשימוש בזמן ניתוחים. לאור זאת אני מאמין שלא ארצה שיישתמשו בה בעת הבדיקות שאני צריך לעבור. שאלותיי הן: 1.האם יש אפשרות לעבור את הבדיקות האלה רק עם דורמיקום ופנטניל? האם זה מספיק לבדיקה ארוכה כמו קולונוסקופיה? 2.אם אני אצטרך עוד חומר הרדמה במקום פרופופל, על איזה חומר אתם ממליצים? 3. הסיבה שאני עובר את הבדיקות האלה הן חשד לקרוהן/קוליטיס, והבנתי שקרוהן פוגע המון פעמים במעי הדק שאותו קשה לראות בקולונוסקופיה, אז למה לא קודם לעשות את הבדיקה שבולעים קפסולה במקום ישר את הבדיקות הפולשניות האלה? תודה.

17/09/2016 | 18:55 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

פרופופול תרופה בשימוש נרחב בבדיקות אנדוסקופיות. תרופה נוחה ובטוחה. שימיים תופעות לוואי וסיבוכים כמו ירידת לחץ דם או ירידה ברמת החמצן. באנשים צעירים ללא מחלות לב או ריאה לרוב אנחנו לא רואים סיבוכים אלו. את חופשי לבקש לא להשתמש בתרופה זאת או אחרת. דורמיקום ופנטניל גם יספיקו אך ההתאוששות שלך תהיה יותר ארוכה. לשלילת קרון או קוליטיס מתחילים בקולונוסקופיה כדי לראות גם את המעי הגס ולקחת ביופסיות.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה