פמוטידין , PPI, כגורם לקלפרוטקטין מוגבר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

14/07/2016 | 10:20 | מאת: אמיר

שלום בן 36. משקל 64 קילו די רזה. מזה 10 שנים לוקח מדי יום פמוטידין 40-60 מ"ג בגלל רפלוקס בוצעו 2 גסטרוסקופיות תקינות ונאמר שזה כנראה GERD ומקפיד מאוד עם תזונה ולא לשכב אחרי אוכל ועדיין אם לא לוקח פמוטידין 40-60 מ"ג יש כאבים ושיעול ורגישות בחזה. ניסיתי לעבור ל PPI אבל שתי תרופות במשפחה הזאת גרמו לבעיות בשיווי משקל וכנראה יש לי רגישות אליהן. בשנה וחצי האחרונות יש לעתים כאב בבטן ושלשולים כמה פעמים בחודש. בדיקות דם וצואה מקיפות תקינות. בוצעה לפני שנה בדיקת CALPROTECTIN שיצאה 130 וחזרתי עליה לפני חצי שנה עם תוצאה של 227 והשבוע 113. קולונוסקופיה לפני שנה וחצי תקינה. הגסטרו אמר שדובר במעי רגיש אבל אם ימשכו התסמינים נעשה קולונוסקופיה חוזרת. ***ראיתי מחקר ש PPI מעלים את רמות הקלפרוטקטין בכ 100. http://journals.lww.com/eurojgh/Citation/2003/05000/Proton_pump_inhibitors_are_associated_with.21.aspx 1. האם זה אמין וידוע שPPI מעלים את הקלפרוטקטין? 2. יכול להיות שהשימוש בפמוטידין 40-60 מ"ג ליום גורם לי לרמות קצת מעל הנורמה של קלפרוטקטין ומעלה אותן? תודה רבה

שלום תרופה שאתה לוקח זה לא PPI זה H 2 BLOCKERS יש השפעה קלה על רמות קלפרוטקטין דבר חסר כל מעוט

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה