קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

02/07/2016 | 19:08 | מאת: מעיין

שלום אני בת 27 לפני 4 שנים החלו כאבי בטן ושלשולים. בדיקות דם תקינות כל השנים כולל CRP 0.1 תקין. קולונוסקופיה של המעי הגס תקינה. רק הקלפרוטקטין ב 4 השנים האחרונות עלה וירד בין 70 מינימום ל 250 מקסימום וכמה תוצאות באיזור 150 וזה מה שמחשיד לקרוהן. לפני 3 שנים ( שנה אחרי שהתחילו הכאבי בטן) בוצע לי סיטי בטן להסתכלות על המעי אבל ללא כל חומרי ניגוד ! לא בשתיה ולא בהזרקה. הסיבה - בגיל 18 היתה לי תגובה קשה וטראומטית לבדיקת סיטי עם יוד ( לא קשורה למעי ) לכן אני לא מוכנה להבדק עם חומרי ניגוד. הסיטי בטן ( ללא חומרי ניגוד ) לפני 3 יצא תקין ללא הרחבת, הצרות או לולאות מעי ו"ללא מראה אופייני לקרוהן". הרדיולוג והגסטרו אמרו שלמרות שזאת לא הדמיה מיטבית הרי שבסך הכל ראו די טוב כי אני רזה וזה לא סימנים לקרוהן. הגסטרו אמר שאולי יש לי קרוהן "קל" במעי הדק. עברו 3 שנים. שיניתי תזונה אבל התסמינים נמשכים ובאחרונה תקופה פחות טובה ואף ירדתי במשקל ורגישה מאוד לסיבים. הגסטרו מעוניין שאבצע שוב CT. ( לא מוכנה MRE בגלל הטראומה מחומר ניגוד ואמר שקולונוסקופיה חוזרת לא תועיל בכלום כי לא הצליח להכנס למעי הדק בפעם הקודמת ) כאמור אם אבצע CT זה יהיה ללא שתית חומר ניגוד או הזרקת יוד. רציתי לשאול 1. במידה ובטווח 3 שנים אין שום שינוי בסיטי מעי ( ללא זריקה וללא שתית חומר ניגוד ) והכל תקין האם אפשר ללמוד מזה שאין קרוהן או שלפחות אין קרוהן משמעותי שגורם לבעיות או הצרות? 2. אם אין שינוי בסיטי הזה אפשר להניח שהקרוהן לא הבעיה עם אוכל ויותר מעי רגיש? 3. האם בחולה קרוהן מעי דק הייתם מצפים לשינויים בCT כזה לעומת CT מלפני 3 שנים? מה דעתך על הכל תודה רבה

שלום אינני מבין צעוט של פניתך על איזה מחלה מדובר? על סמך איזה בדיקה נקבע מחלת קרוהן???

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה