הצרות מעי דק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

28/06/2016 | 12:01 | מאת: דני מפרדס חנה

שלום חולה קרוהן מעי דק. בשנה האחרונה החמרת תסמינים והגסטרו אמר שעלול להיות חלילה הצרות וזה ייבדק ב CTE שטרם ביצעתי. היות ונמנע לחלוטין כבר שנה וחצי מפירות וירקות הדיאטנית אמרה שחייב לקחת ויטמינים או תוספים. אנשור גרם לרגישות בבטן והמון גזים והפסקתי. צנטרום ג'וניור ( לילדים ) גרם לשלשולים ( אולי בגלל שיש שם קסיליטול ). אודה על עזרתכם: 1. האם מותר בקרוהן עם חשש להצרות לקחת כדור מולטי ויטמין, כמו למשל צנטרום? או שזה עלול להתקע במעי???? 2. בדיקות הדם והויטמינים מהחודשים האחרונים תקינות פרט לחומצה פולית שלפני שנה היתה 13 וכעת ירדה לרמות של 7 NMOL/L כשהנורמה היא 12 ומעלה. ספירת דם עדיין תקינה לפני חודש. א. האם מותר לקחת כדור חומצה פולית ובאיזה מינון? זה לא יתקע? ב. איך אפשר לדעת אם החומצה פולית הנמוכה נובעת מבעית ספיגה של המעי או מתזונה לא מספקת של חומצה פולית? אציין שהקלפרוטקטין בבדיקות האחרונות: 155 ו 200 דומה לעבר. תודה רבה

ניתן לקחת את הכדורים סביר להניח שחסר חומצה פולית עקב בעיית תזונה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה