תוצאות גסטרוסקופיה ומשמעותן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

08/05/2016 | 15:36 | מאת: נטע

ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה (עכב אי נוחות בבליעה וצרבות) הבדיקה יצאה תקינה פרט לושט על שם בארט סגמנו קצר נלקחו 2 ביופסיות מלשוןשחדרה 2 סמ לושט הומלץ על נטילת נקסיום 40 מג כל יום משך שנתיים והמשך מעקב שאלתי האם תסמונת בארט היא מלחיצה מאחר ואני מועדת יותר להתפתחות סרטן בושט וכן האם תוצאות הביופסיה עשויות להיות חלילה משהו ממאיר (הרופא ציין שלקח ביופסיה כדי לקבוע את רמת הבארט ) האם הטיפול שניתן לי הוא האופטימלי? תודה

מציע להמתין בסבלנות לתוצאות הביופסיות ולחזור עימן לייעוץ גסטרו מסודר. טיפול בתרופות מקבוצת ה- PPI (נקסיום הינו אחת מהתרופות מקבוצה זו) הינו טיפול מקובל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה