קולפרוטקטין וציליאק ?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

17/04/2016 | 16:09 | מאת: אחי ויס

בן 45. שנתיים עם דימומים רקטלים יום יום על נייר הטואלט. כאבי בטן חולפים בעוצמות משתנות. Crp סביב 1. ברזל נמוך סביב 45. בדיקות דם שללו ציליאק. בבדיקת קולפרוטקטין התקבל ערך של 392. בקולנוסקופיה ובבדיקת ct וכן בבדיקה בה נבלעה כמוסה עם מצלמה שללו קרוהן אך אבחנו סימני דלקת קטנים בטריסריון. האם יתכן שצילאק לא יאובחן בבדיקת דם והאם הערך הגבוה של הקולפרוטקטין יכול ללהיות קשור לציליאק ?

17/04/2016 | 16:37 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, יש פער בין הכאב, רמת הפריטין לבין קלפרוטקטין מוגבר! עדיין יש חשד לקרון! יש צורך בהמשך בירור- לשקול MRE

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה