תפיחות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/03/2016 | 01:56 | מאת: דניאל

אני בת 22 ובשנה-שנתיים האחרונות שמתי לב שלאחר ארוחה, גם אם לא משביעה אלא רק סנדוויץ' קטן למשל או אפילו חצי, נוצרת לי נפיחות גדולה בבטן התחתונה שמורגשת היטב וגם נראית במראה ומורגשת בבגדים (ג'קט שהיה לפני האכילה בול, אחרי האכילה צמוד ואפילו לא נסגר). תוך 5 דקות מתחילת האכילה. הייתי אצל גסטרו' ועשינו פאנל צליאק וכו' והכל חזר שלילי, הוא המליץ על גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה אבל החלטתי לבצע רק גסטרוסקופיה (מטעמי אי נוחות). בתוצאות נמצאה דלקת כרונית בקיבה ברמה קלה-בינונית ובביופסיה נמצא הליקובקטר, חוץ מזה הכל תקין. בהמלצת רופא המשפחה שלי הוחלט לא להכחיד את ההליקובקטר אם אין תסמינים מציקים מהקיבה (ואכן אין כלום). CT בטן עם חומר ניגוד שנעשה מסיבה אחרת גם כן נקי. בהתחשב בכל זה, מה עשויה להיות הסיבה לנפיחות הזו אחרי אוכל? פשוט קצת מציק גם בבגדים.

שלום רב. בנוכחות קלדת כרונית בקיבה ההמלצה היא כן לטפל בחיידק HP. לגבי הנפיחות - בידקי אי סבילות לסוכר חלב (באמצעות מבחן נשיפה), בידקי אפשרות לרגישות למזונות אחרים (סויה, דבש, חיטה, ביצים וכו'). יתכן שהסיבה היא שגשוג עודף של חיידקים, ואז אפשר שטיפול בפרוביוטיקה ישפר את המצב.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה