תפקודי כבד גבוהים לאחר הפסקת ליפיטור

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

25/02/2016 | 00:56 | מאת: ענת

בת 61. מטופלת בליפיטור 10 ובאלטרוקצין 100. מאוזנת. בחודשיים האחרונים הרופא ניסה להפסיק לי את הליפיטור כדי לראות אם תפקודי הכבד כבר בסדר כי לאחרונה הם גבוהים, והתוצאה היתה: כלורסטרול NON - 162 בילירובין דירקט - 0.08 GOT - 37 GPT - 46 GGT - 47 אלקליי פוספט - 106. מה דעתך על הנ"ל האם זה סיבה לעשות ביופסיה לכבד?!

שלום לך עליית אנזימי כבד קלה תחת טיפול בסטטינים הינה חסרת משמעות קלינית ואין צורך בהפסקת טיפול. חשוב מאד בירור מקיף למצב ושלילת גורמים אחרים להפרעה באנזימי כבד. אשח לבדיקות קודמות להשוואה מכיוון שהרושם הינה להפרעה קלה שמצריכה מעקב בשלב זה בלבד.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה