הורמון גסטרין גבוה בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

01/02/2016 | 12:59 | מאת: רויטלי

שלום רב, בבדיקת דם שגרתית לאבי (בן 66) נתגלה לימפוציטוזיס קלה בנוסף לויטמין B12 נמוך מאוד. בהמשך בירור נתגלה הפרשת הורמון גסטרין גבוהה (985) ותאי pariental cell Ab בערכים 31.5 רופאת המשפחה נתנה ברזל מתחת ללשון והמליצה על מעקב. אני קראתי שרמות גבוהות של גסטרין יכולות להעיד על גידולי קיבה או לבלב, אך היא טוענת שמצב זה נדיר ביותר ושבמצבים אילו ויטמין B12 יהיה תקין. לאור תאי הנוגדנים שנמצאו היא מסיקה שהקיבה שלו לא מפרישה מספיק חומצה, שזהו מצב כרוני ושאין צורך בהמשך בירור, פרט למעקב וטיפול ברמות הברזל. האם אכן כך? האם אין מקום לגסטרוקופיה או רנטגן לבדוק את הקיבה ו/או הלבלב. יש לציין שהוא מרגיש בסה"כ טוב ולא מתלונן על שום דבר, משקל תקין, אוכל טוב. הבירור החל מבדיקת דם שגרתית. אשמח לשמוע אם הייתם כרופאי גסטרו ממליצים על המשך בירור (בדיקות הדמיה או אחרות) או לא. תודה, רויטלי

תמונה מתיאמה ל ATROPHIC GASTRITIS יש לבצע גסטרוסקופיה עם ביופסיות מקיבה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה